Verdens beste…

2016-01-06 15.40.48

I dag er formen skikkelig dårlig, og jeg har hverken spist eller drukket noe. Det eneste kroppen vil, er å sove. Det skjer ofte slike kollapser etter en tid med mye belastning, og dette er nok et resultat av at jeg har hatt barna to dager alene nå.

Mens jeg lå i senga og syntes fryktelig synd på meg selv, ringte det på døra. Utenfor stod lillebror med min absolutte favoritt-sjokolade fra Sjokoladeprinsen. Den har vært borte fra hyllene nå i flere uker – til min store fortvilelse. Men nå tror jeg den er tilbake, for han hadde altså med vareprøver han hadde fått på jobben.

Jeg fikk tre nye smaker, og jeg måtte selvfølgelig smake på alle tre variantene. Denne sjokoladen er utviklet i Norge og produseres i Belgia. Hver plate veier ca 50 gram, og det er en perfekt størrelse. Jeg pleier nemlig å ete til det er tomt…

Det finnes mange gode grunner til å velge denne sjokoladen:

Den er glutenfri

Den er uten tilsatt sukker

Den inneholder vitaminer og mineraler

Den smaker like godt som vanlig sjokolade selv om den er sunnere

Sjokoladen inneholder kun naturlige sukkerarter fra melk i tillegg til at den er søtet med malitol istedet for vanlig sukker. Dette fører til lavere blodsukkerøkning, og man kan faktisk trekke bort 100 kcal fra kaloriinnholdet når man teller kalorier. Grunnen til dette er at store deler av karbohydratene fra malitol normalt ikke brytes ned i kroppen. Den lavere blodsukkerøkningen fører også til å opprettholde tannmineraliseringen. Sjokoladen inneholder i tillegg normalt mettet fett.

2016-01-06 15.43.47

Jeg tror faktisk at karamell-sjokoladen er min favoritt. Den smaker fyldig og godt. Jeg hadde aldri trodd at denne ikke inneholdt tilsatt sukker om jeg ikke visste det på forhånd. Jeg gav (motvillig) bort en liten bit til Robert, og han likte den godt. Det er ikke verst for han syns sukkerfrie sjokolader smaker pyton.

Gabriel kom akkurat inn til meg her nå og spiste opp den med blåbær. I følge min kresne 5-åring, er dette den beste sjokoladen han har smakt. Flaks!

Tusen takk, lillebror, for at du tenkte på meg da du fikk disse i handa på jobben. Jeg håper alle tre variantene er å se på Meny snart. 

louise-300x113

2 Comments:

  1. Åh så snill lillebror du har! Håper du føler deg litt bedre snart.
    Jeg hadde de sjokoladene i butikken min tidligere da jeg drev helsekost, og veldig mange kunder var veldig fornøyd med dem. Selv reagerer jeg på maltitol, og det kun etter veldig lite inntak så jeg kan bare såvidt smake på snop med maltitol før jeg får mageknip ?
    Anita Husevåg recently posted…Tilbakeblikk på året 2015 del 1My Profile

  2. Å nei, er det sant? Jeg åt jo nesten alle tre på en gang, og jeg fikk noe så inni helvetes vondt i magen. Var ikke i min tanke at det kunne være dem. Har aldri reagert før, men så har jeg heller aldri spist tre på en gang. De smaker jo så utrolig godt, og da får jeg heller ha litt vondt i magen, men holde meg til kun èn sjokolade. Tusen takk for infoen, Anita!
    Louise recently posted…Verdens beste…My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge