Vattpupp til besvær

 

I dag er det 3 uker siden operasjonen min hvor jeg fjernet høyre bryst og alle lymfeknuter i armhulen.

Hjem fra sykehuset fikk jeg med en vattpupp til å ha i BH`n frem til jeg kan bruke protese – og til sist rekonstruere neste sommer.

Vattpuppen skal jo hindre at man føler seg misdannet og usymmetrisk. Problemet er at jeg stadig vekk glemmer den. Hjemme går jeg uten slik at det lange snittet skal få hele seg godt. Dessuten er det varmt nå, og ekstra vatt hjelper ikke på.

Det er ikke alltid jeg husker på den ute heller dessverre. Jeg har reist uten vattpuppen både til Oslo sentrum og til kjøpesenteret her. Ikke oppdager jeg det heller før det er for sent å dra tilbake. Jeg savner egentlig ikke den ordentlige puppen noe særlig. Kreftkulen og den forstørrede lymfen i armhulen gjorde ofte vondt både når cellegiften minsket dem og når de vokste. Allikevel er det greit å se symmetrisk ut med BH på, så vattpuppen bør absolutt huskes på.

I går hadde jeg slengt puppen fra meg i senga. Familien her hjemme finner den overalt: på badet, i senga, på stuebordet og på kjøkkenbenken. Denne gangen var det vår lille chihuahua som hadde funnet den. Plutselig ser jeg at Kasper hadde brukt den som hodepute. Måtte smile litt da. Han kan gjerne låne den inntil han oppdager at den består av vatt inne i seg. Han elsker nemlig vatt og har spist opp alt vatten i bamsene sine.

Etter tre måneder tar jeg turen til en butikk som selger brystproteser. Både BH og selve protesen blir dekket av NAV, og jeg tror jeg vil velge en protese som sitter fast i BH. Høres mest praktisk ut for meg.

For tiden er det kun 6-12 mndrs ventetid for rekonstruksjon både av det syke brystet og for tilpasning av det friske brystet. De er ganske flinke til dette her på Rikshospitalet, så jeg tror det blir et godt resultatet til slutt. Først må jeg stråle og komme meg igjennom 1 års kontrollen nå i desember. Håper de henviser meg til plastikk på den kontrollen der. Da er jeg klar til rekonstruksjon neste sommer.

Ellers venter jeg på stråling, og mere info om det får jeg i morgen. Jeg har fortsatt en del serom (sårvæske), men ikke så mye at jeg må tappe enda. Jeg kjenner godt at nervebanene er i ferd med å finne tilbake til hverandre rundt såret.

Og fremtiden – den fokuserer jeg ikke på nå!

 

Kommentarer

4 Comments:

  1. Masse lykke til Louise. Krysser fingrene for at du får gode nyhter

  2. Klemmer og håper puppen får være i fred for rovdyrets tenner!

  3. Jeg måtte også smile litt da jeg så Kasper ligge på vattpuppen 🤭
    Krysser alt som krysses kan på 1 årskontrollen 🙏🏻

  4. Lykke til, kjære deg <3
    Ville jo nesten vært litt komisk i det hele, om bikkja åt opp puppen din 😛
    Monica BJ recently posted…Er vi insekter, mamma?My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.