Tusen takk, NAV hjelpemiddelsentral!

nav_hjelpere1

Årets beste julegave fikk jeg av NAV i år. 

ME er nemlig den eneste diagnosen som får dekket formstøpte ørepropper. I tillegg får man dekket 20 timer hos audiograf av HELFO.  Min super koselige audiograf som jeg går til, har både tatt avstøpning og søkt både NAV og HELFO for meg. Hun har god erfaring med ME-pasienter, og vet hvor stressende sånne søknadsgreier kan være for oss.

Jeg har nå fått proppene fra Hantek, og tok de i bruk  samme kveld da vi skulle i selskap. Jeg fikk ett par ørepropper med to ulike filtre (bytter filter selv) valgt ut i fra hvilken støyfrekvens jeg sliter mest med. Jeg fikk filter nr 10 og nr 15 hvor begge gjør at jeg fint kan prate med personen som sitter rett ovenfor meg mens bakgrunnstøyen blir dempet. Resultatet var at jeg ble mye mindre kognitivt sliten, og jeg klarte å sitte ved bordet under hele middagen uten at jeg fikk hodepine eller begynte å kaste opp. 

Jeg har en mann som snorker, og i tillegg er jeg sjelden i dyp søvn. Jeg fikk derfor soveørepropper som er potte tette. Jeg hører hverken snorking eller vekkeklokker – og endelig sover jeg skikkelig godt!

nedlasting

Disse proppene er grusomt dyre!

Hadde jeg måttet betale de selv istedet for å sende regningen til NAV hjelpemiddelsentral, så hadde det ikke blitt mange julegavene i år. Jeg er derfor utrolig takknemlig for å ha fått disse dekket.

Igjen hjelper denne fine etaten meg på vei mot en bedre livskvalitet, en enklere hverdag og  forhåpentligvis muligheten til å bli raskere frisk 🙂

Hvis du vil lese mere om mitt forhold til NAV eller om ørepropper, så kan du gjøre det HER og HER

louise-300x113

 

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.