Tre enkle retter med Parmaskinke

//Reklame//

 Jeg virkelig elsker spekemat, og Parmaskinke er noe av det beste jeg kan få servert.

Å servere ekte Parmaskinke er enkelt og veldig godt. Man har et hav av muligheter når det kommer til tilbehør, men det viktigste er at skinken er av god kvalitet. Prosciutto di Parma sin skinke lages i Parma i Italia. Ingrediensen består kun av svin og havsalt, og den modnes i minimum 24 måneder før den blir importert videre til oss her i Norge. Den lange modningstiden og Parmaprovinsens mikroklima gjør skinken mør i konsistensen, samt sørger for den karakteristiske gode smaken.

I dag vil jeg vise dere tre enkle måter å servere Parmaskinke på som passer perfekt på denne tiden av året:

TAPAS/KOLDTBORD

IMG_3305

Parmaskinke egner seg godt på et koldtbord eller som tapas.

Her har jeg smørstekt asparges et par minutter i en stekepanne, for deretter å rulle litt Parmaskinke rundt hver stilk. På toppen strødde jeg litt pepper. Salt kan med fordel droppes da skinken er nok salt i seg selv. Denne retten har jeg aldri smakt før jeg nå laget den selv. Utrolig godt!

FORRETT

IMG_3297

Parmaskinke og melon er en veldig populær forrett å servere. Jeg vet det er vanlig å bruke Honningmelon, men jeg har valgt å bruke Cantaloupe. Jeg syns nemlig denne melontypen er bedre i smak og konsistens. Det salte og det søte balanserer hverandre på en perfekt måte i denne retten. Denne forretten krever lite forberedelse, er rask å lage og den kan lages i god tid før gjestene kommer. Min favoritt!

FROKOSTBORDET

IMG_3282

På 17. mai hadde jeg denne lille skålen med tomater, skinke og jordbær på frokostbordet. Rar sammensetning, tenker du kanskje? Joda, jeg ser den, men saken er at denne skinken passer til nesten alt. Den er like god sammen med jordbær og et glass musserende, som på en brødskive med tomat til. Det er bare en selv som setter begrensningen her.

Det finnes som sagt mange muligheter, og her skal dere få se det neste jeg planlegger å smake på 😉

Den nydelige Parmaskinken jeg har presentert for dere her, kan kjøpes hos Coop – løp og kjøp!

louise-300x113

Kommentarer

3 Comments:

  1. Jeg eeeelsker Parma skinke! Parma passer veldig godt til Championg og asparges med brie og breadsticks. Deilig og såååå enkelt! Spiste det til lunsj idag 🙂

  2. Ahh, gleder meg til å kunne spise sånn skinke igjen!
    Monica BJ recently posted…EksamensforberedelserMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.