Tips ved lån av penger til bolig eller forbruk!

//Annonse//

Illustrasjonsbilde lånt av NorskKreditt

Vi låner penger som aldri før her til lands, og dette innlegget handler om nettopp lån og privatøkonomi.

En lav rente kombinert med høyt forbruk og høye boligpriser gjør at de fleste av oss sitter med en del i lån. Selv befinner jeg meg på et punkt i livet hvor lånet kanskje er på sitt høyeste. Etableringsfasen, kalles dette punktet med små barn og ny bolig. Robert og jeg har selvsagt boliglån, og jeg har også hatt studielån. Studielånet betalte jeg ned da jeg arvet for noen år tilbake, men boliglånet må vi betale på til vi er godt oppe i 50-årene. Vi har også refinansiert boliglånet for å kjøpe bil for et par år siden. Å refinansiere et boliglån er definitivt den billigste løsningen når man trenger mer penger til ting som koster mye.

Det er jo en gang sånn at alt skal tilbakebetales her i livet. Men hva gjør man så om man trenger penger raskt? Plutselig ryker vaskemaskinen eller man får dyre reparasjoner på bilen. Det kan faktisk skje uforutsette økonomiske hendelser her i livet når sparekontoen er tom og refinansiering ikke lar seg gjøre.

Det er blant annet ved slike hendelser folk tyr til forbrukslån. Dette er lån med relativt høy rente da det utgjør en større risiko for banken. Her kan ikke banken ta pant i eiendeler som bolig og bil hvor verdien er stor ved et eventuelt tvangssalg. Jeg har selv aldri tatt opp et forbrukslån, men dersom jeg mot all formodning skulle måtte trenge det, ville jeg voktet meg vel for å hoppe på det første og beste tilbudet jeg fikk.

Det er noen punkter man bør merke seg før man velger å ta opp et slikt lån. For det første er det viktig å ha en oversikt over hva den totale kostnaden på lånet blir. Alt man låner skal som sagt tilbakebetales, og i tillegg må rentekostnadene legges til. Jo lavere rente og kortere nedbetalingstid, dess gunstigere er det. Det finnes mange kredittselskaper som tilbyr forbrukslån, så det mangler ikke på tilbud for de som trenger penger. Forbrukslån vil alltid være et dyrt lån og ta, men det gjelder å sette seg inn i hva de ulike selskapene har å tilby. På den måten vil man kunne velge den beste løsning for seg selv og sitt behov.

For å finne de ulike alternativene på markedet kan man benytte seg av NorskKreditt.no. Denne nettsiden gir komplett oversikt over norske forbrukslån fra kredittselskaper i Norge. De har til sammen flere tiår med erfaring innen finans, og er derfor godt egnet til å sammenligne aktører opp mot hverandre. Deres mål er at man skal kunne finne det forbrukslånet som passer best for hver enkelt.

Nettsiden gir i tillegg mye nyttig info om hva man skal tenke på ved søk av boliglån, og man finner også en liste over hva boliglånsrenten ligger på hos de ulike bankene. Informasjonen om boliglån er vel verdt å få meg seg slik at man er forberedt før et kjøp!

På nettsiden finner man informasjon om renter, nedbetalingstid, minstebeløp og maksbeløp, aldersgrenser, minsteinntekt og en rekke andre faktorer. Da vil man ha kontroll på kostnadene før man faktisk søker. Kontroll er viktig når det personlige budsjettet skal legges.

Jeg skal ikke mene noe om grunnen til at folk tar opp forbrukslån for det er ikke mitt anliggende, men jeg kan gjerne gå god for å tipse om en nettside som faktisk hjelper deg til å velge det beste lånealternativet. Tenk også igjennom grunnen enda en gang til at du ønsker et forbrukslån. Er det et sårt trengende lån og en nødløsning? Det er i hvert fall mitt eget krav når det gjelder meg selv.

Kommentarer

4 Comments:

  1. Jeg tror jeg leier litt til, jeg…. men takk for tips!

    • Helt enig med deg, men på en annen side så syns jeg det er greit å tipse om hvordan man kan finne billigste lån med en total oversikt over hva det koster. Det er mange aktører på markedet og det finnes folk som hopper på det første og det beste. Det finnes også folk som kanskje ikke har noen annen løsning en periode. Det er ikke alle som har en partner og familie å støtte seg på i nødens fall slik som du og jeg. Vi er heldige der, Linn!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.