Tips til å bevare rosene lenger…

2015-05-26 18.38.19

Disse vakre rosene er faktisk 16 dager gamle. De er garantert enda eldre også, men det er i hvertfall 16 dager siden jeg fikk dem. De ble gitt til meg av en flott venninne, og det gleder meg at 7 av 10 roser fortsatt lever i beste velgående. I går kastet jeg rosene jeg fikk av Robert. De ble 17 dager gamle…

Så hvordan klarer jeg å ha rosene så lenge?

Jo, jeg har noen tips jeg vil dele med dere.

Jeg setter rosene nysnittet i glovarmt varm med en pose blomsternæring i med en gang jeg får/kjøper dem. Etter tre dager snitter jeg de på nytt, bytter vann og tar i en ny blomsternæring. Slik fortsetter jeg hver tredje dag så lenge de er pene. Jeg starter med en høy vase og etterhvert som stilken blir snittet kortere, bytter jeg til lavere vase. Et godt tips er å fjerne en del av bladene, samt tornene på stilken. Ved å fjerne tornene, får blomsten bedre sugeevne. Mange blader krever mye vann, så derfor beholder jeg bare noen av dem. Noen av rosene vil alltid ha en dårligere holdbarhet enn andre, så de fjerner jeg etterhvert. Det er viktig å snitte med kniv slik at stilken får en stor snittflate. Man skal aldri klippe over stilken med saks da dette fører til at oppsugingskanalene lukker seg. Jeg pleier alltid å få med noen blomsternæringsposer ekstra i blomsterbutikken, så det må dere huske på neste gang dere kjøper vakre roser…

louise-300x113

Kommentarer

9 Comments:

 1. Det var et godt tips! Jeg vurderte å kjøpe meg roser i dag faktisk, men glemte det bort da det ble litt mye styr i butikken og jeg var sliten.
  Anita Husevåg recently posted…Gravid uke 37My Profile

 2. Rosene jeg kjøpte til Miriam Elises ettårsdag stod i 56 dager! Det eneste jeg gjorde var å fylle på vann, ellers gjorde jeg ikke noe. De stod riktignok i et rom vi ikke varmer opp til vanlig, men likevel!
  Monica BJ recently posted…FrisøreksamenMy Profile

 3. Godt tips:) Mine pleier å stå en ukes tid.
  Guttemamma recently posted…Slitsomt småbarnslivMy Profile

 4. Tusen takk for tipsene! Mine roser dør ofte alt for fort. Dette skal jeg prøve neste gang 😀
  En familie recently posted…La barna lage sitt eget unike innpakningspapir – nesten helt gratisMy Profile

 5. Åh, genialt – takk for tips! Mine står aldri lenge nok de heller, begynner å henge med hodet ganske fort. Glovarmt vann hadde jeg ikke hørt om engang, men det skal jeg jammen prøve neste gang! 🙂
  Nienna recently posted…Blomster og bier… og plen??My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.