Taxol og MR – det nærmer seg nå

Utsikten min fra stolen på Infusjonsenheten er slett ikke verst.

På min høyre side sitter Kristin og mellom oss har vi et bord med kaffe og Bixit. I handa sitter kanylen som cellegiften strømmer inn gjennom. De får kamp nå – kreftcellene!

I går fikk jeg altså min 5. Taxol-kur. Jeg har nå 7 Taxol-kurer igjen før operasjon. Jeg har lite bivirkninger av disse kurene her. Litt muskelvondt og litt nevropati i fingre og tær, men ikke så mye at jeg må avbryte. Man er alltid redd for at polynevropatien skal bli så sterk at man får varig skade. Dette er den skumleste bivirkningen ved Taxol for meg, men foreløpig er den under kontroll. Blodprosenten er på vei opp igjen etter at den dalte litt på slutten av EC90-kurene.

Jeg har vært i ganske god form de siste 5 dagene. Langt unna frisk, men jeg kan være med på en liten aktivitet hver dag. Det betyr at jeg har fått være med familien på båttur, hatt besøk av en god venninne, deltatt i min nevø sin bursdag og spist lunsj på Litauens ambassade. Alt dette har gjort at mitt humør har steget mange hakk. Jeg er så takknemlig for at jeg klarer dette. Cellegiften demper ME-symptomene, og jeg kunne virkelig ønske at det varte evig. Dessverre tåler ikke kroppen slike kurer over lenger tid, og forskning har vist at det ikke gir en varig bedring. Dritt au, tenker jeg. Jeg nyter disse 12 ukene med bedring og setter pris på hver dag.

I dag kjørte Robert meg til Aleris Frogner for å ta MR av brystene igjen. Dette er en kontroll bestilt av Radiumhospitalet for at bryskirurgene og onkologene der skal kunne vurdere hvilken type operasjon de skal utføre på meg. Det får jeg vite førstkommende tirsdag. Enten blir det brystbevarende, eller så må jeg fjerne brystet og få en primær rekonstruksjon i samme operasjon som når de fjerner svulsten. Jeg må også ta enten tre eller alle lymfene jeg har. Jeg er veldig spent på hva de ender opp med å gjøre, og jeg skal selvfølgelig ta dere med på prosessen videre.

Jeg håper dere nyter sola og setter pris på hver eneste dag dere får som friske 🙂

Kommentarer

8 Comments:

 1. Du skal ha all ær for at du deler dett med oss, jeg syns du er helt råtøff som gjør det, Louise!

  Krysser fingrene for gode resultater av MR på tirsdag 🤞🏼 Vet du når det blir operasjon? Eller må du kanskje gå ferdig kuren først?

  Så hyggelig å lese at dj har hatt noen fine dager og orket å gjøre litt koselig ting. Det unner jeg deg virkelig 💙
  God dag til deg og stor klem!
  Linn/FruBevers Hverdag som daglig leder i fam. O.J. recently posted…Fotoshoot: nyfødtfotograferingen som ikke gikk helt som planlagt …My Profile

 2. Jeg vet du nyter denne «ferien» fra ME. Midt oppi alt ser du din egen sol. Jrg gleder meg med deg!

  Krysser fingre!

  • Cellegiften gir en liten ME-ferie og det er deilig. I hvert fall sånn at jeg er på beina i 4-5 timer i stedet for bare 1 time i døgnet 🙂

 3. Kjære, flotte Louise, tusen takk for alt du deler med oss. Jeg er såå imponert over ditt mot og holdning, den er bare helt unik! Jeg leser bloggen din med glede , du er et forbilde for alle oss andre. <3

  • Fine og gode Astrid! Livet hadde vært stusselig uten deg, så du skal vite at du gir meg trøst mot og håp når jeg trenger det.

 4. Du er så sterk og tøff! For ei dame altså, holder motet oppe og er så positivt innstilt! <3
  Heier på deg, og gleder meg med deg over hver gode dag du har! <3
  Monica BJ recently posted…Ice cream, you scream – sommerslipp!My Profile

 5. Jan Erik Utberg

  Kjære Louise, jeg ble så glad nå da jeg fikk lese om ditt mot og overbevisning om at alt skal gå bra med deg. Tenker også på de du har rundt deg til hver dag.
  Vi er jo alle meget glad i deg, og ser opp til deg, med måten du trøster oss alle på.
  Synes det er fint at Lise og Jon Erik tar med seg barnebarna til leiligheten i Spania.
  De gleder seg allerede nå, selv om det ikke er i slutten av juni.
  Håper samtidig at det går bra for Emil, etter alt kjas og strev gjennom mange år.
  Nå er det så lummert her hos meg, at jeg har starten viften, og det kjøler litt.
  Må dere alle ha det så bra som overhode mulig.
  Klemmer til dere alle fra bestefar og oldefar på Holmen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.