Sykepleier 24/7!

rp_skilt.jpg

Jeg er i grunn ikke så redd for å miste mitt “kliniske blikk” eller glemme så mye sykepleiekunnskap nå mens jeg er syk. Jeg stimulerer nemlig mitt sykepleier-hode hver eneste dag. Jeg får daglig helserelaterte spørsmål fra familie og venner rundt meg, og  jeg har vært med på alt fra mammografi til coloskopi, samt satt sprøyter, lappet kutt og utført sårstell. 

For noen uker tilbake, kom jeg opp fra t-banestasjonen i sentrum. Der gikk jeg rett på en stakkars krok som knapt nok pustet. Han lå ved siden av ei spritflaske, en ryggsekk og et gammelt brudebilde i svart/hvitt. Som helsepersonell har man plikt til å hjelpe selv på fritiden sin. Det kom to damer til som hjalp meg med å få mannen over i stabilt sideleie, og den ene damen ringte politiet for å få litt bistand da han ikke kunne ta vare på seg selv. Etter hvert ble pusten mere stabil og jeg fikk kontakt med han. Han fortalte om sitt liv til sjøs og at livet ikke alltid var så greit. Han viste takknemlighet både over at vi hadde litt tid til han, og at vi hadde sørget for å få kroppen i gang igjen. Han ble heller ikke sint på meg da jeg vennlig, men bestemt tok flasken ut av hendene hans. Det viste seg at vi tre damene var helsearbeidere alle sammen. 

Dette er jammen et anvendelig yrke, og er man sykepleier så er man det uansett hvor man befinner seg. Det er ikke alle forunt å jobbe med mennesker på denne måten.

Ting er ting, business er business, men mennesker er jaggu mere verdt!

louise-300x113

2 Comments:

  1. Så bra du stoppet, vet ikke om jeg hadde klart å tenke klart i en sånn situasjon, kanskje jeg bare hadde ringt. Veldig bra at noen mennesker er som deg.. For det er viktig, helt rett det du sier..

  2. Så bra du stoppet, vet ikke om jeg hadde klart å tenke klart i en sånn situasjon, kanskje jeg bare hadde ringt. Veldig bra at noen mennesker er som deg.. For det er viktig, helt rett det du sier..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge