SparPedia: Tenk smart på julegaveshopping!

//Annonse//

//Alle bilder er hentet fra produsentene//

sparpedia03-copy-300x150

Har du blitt grepet av julegave-panikken?

Det er kun 2 uker igjen til jul, og innen den tid bør man være ferdig med innkjøp av alle julegavene som skal gis bort dette året. I disse dager går visakortene varme og kvitteringene er like lange som rullene med julepapir butikkene spyr ut.

Noen av oss kjenner dog julegave-panikken bre seg som et teppe i hjernen for hver dag som går. Hva skal jeg kjøpe? Hvor mye penger kan jeg bruke? Hvor skal jeg kjøpe gaven? Hva gir man til folk som ikke har konkrete ønsker?

I dette innlegget vil jeg, i samarbeid med et genialt nettsted ved navn SparPedia, gi dere noen nyttige tips på veien. SparPedia.no er en nettside spekket med råd, tips og linker til rabattkoder man kan benytte seg av som norsk forbruker. Man finner SparPedia i flere andre land også som f.eks i Danmark og Sveits.

Det er ingen hemmelighet at julegaver koster masse penger. Og hva er vel da bedre enn å ha en plan for årets forbruk, samt spare litt penger på gavene man planlegger å kjøpe?!

Her er mine sparetips til dere:

1. Start planleggingen raskt: Jeg pleier å lage et budsjett i starten av oktober. Her skriver jeg opp alle jeg skal kjøpe gave til og ca hvor stor sum jeg skal gi til hver. Jeg starter allerede å sette av penger fra september/oktober slik at jeg kan fordele utgiftene litt. Plutselig finner man et tilbud eller det blir salg på en vare noen ønsker seg, og da er det godt å ha pengene for hånden. Jeg går heller ikke på den smellen å måtte kjøpe en dyr “i siste liten gave” fordi jeg ikke finner et bedre alternativ. Jeg holder budsjettet, og får dermed ingen overraskelser i form av tom bankkonto rett før jula setter inn.

2. Spør hva folk ønsker seg tidlig: Ikke alle har ønskene klare i oktober/november, men jeg kan garantere at noen har det. Vet man hva folk ønsker seg, har man god tid på å lete frem tilbud på de aktuelle gavene. Man vil også har sjans til å fordele både shoppingen og utgiftene på lenger tid enn de siste to ukene.

3. Spleis på gave: I år har jeg og mine søsken gått sammen om å kjøpe flere av gavene. På den måten får vi mulighet til å gi våre foreldre en større gave hver istedet for flere små gaver. Det har vært kjempe koselig å planlegge gavene sammen, og hver og en har fritt fått velge hvor mye de har mulighet til å gi.

4. Benytt netthandel: Jeg handler nesten alle mine gaver via ulike nettbutikker. Grunnene til det er mange. For det første kan jeg enkelt søke frem en bestemt vare og finne hvilken butikk som tilbyr den til best pris. Jeg får en god oversikt over selve produktet og prisen før jeg handler, og jeg slipper å reise rundt for å finne en vare som kanskje ikke er tilgjengelig (mange produkter blir fort utsolgt). Jeg slipper også å bruke masse energi på å lete i hyller, stå i kø og kjøre til overfylte butikksentre. Man må selvfølgelig medregne porto, men ofte tilbyr nettbutikkene portofri sending nå i desember. Husk at postens frist er 16. desember på varer sendt fra nettbutikker. Etter den datoen kan man risikere at varen ikke kommer frem i tide.

5. Let etter rabattkoder og tilbud: Dette tipset har jeg spart mye på. De aller fleste butikker kjører gode tilbud i førjulstiden. Jeg er også med i ulike kundeklubber som gir meg bonus og rabatter hver gang jeg handler. I tillegg søker jeg ofte etter rabattkoder, og da er det gull med en nettside som Sparpedia.no hvor slike koder er samlet på ett sted. Her er det MYE å spare, folkens!

Følger man disse rådene, er jeg helt sikker på at man får en mer oversiktlig og billigere julehandel enn ellers…

*

Pengebruken er imidlertid ikke det eneste problemet vi står ovenfor når det kommer til julegaveshopping. Hva skal man kjøpe til familiemedlemmer som ikke ønsker seg noe spesifikt til jul? Dette er typisk for besteforeldre, foreldre, min mann og venninner, føler jeg.

Jeg har plukket ut noen gavetips til dere hvor jeg også har lagt med link til rabattkoder fra SparPedia.no, slik at dere både får rabatt- og gavetips i ett:

Til besteforeldre:

81-4991

Bildet lånt av produsenten

Gaven til mine besteforeldre har alltid vært den vanskeligste gaven å kjøpe. De har aldri ønsket seg noe annet enn “en klem” eller “snille barn” osv. Jeg har valgt ut et nydelig pledd ved navn Gripsholm Elton fra Ellos Home i denne kategorien. Besteforeldre har det med å ta seg en liten lur etter middag, og da kommer nok dette pleddet godt med.

Rabattkoder til Ellos finner du HER

*

Til mamma:

sort-by-malene-birger-nimbo-sminkepung-3983719-1000x1000

Bildet lånt av produsenten

Mamma er glad i sminke, og jeg har vel knapt sett henne uten noen gang. Til henne og andre mødre har jeg plukket ut en nydelig sminkepung fra By Malene Birger. Modellen heter Nimbo, og du finner den på Miinto.

Rabattkoder til Miinto finner du HER

*

Til pappa

pdsp1-21641376v750

Bildet lånt av produsenten

Jeg har verdens beste stefar som alltid står på. Hver eneste gang jeg ser den mannen, holder han på med et eller annet utendørs. Med han i tankene har jeg derfor plukket ut en solid regnjakke fra Helly Hansen som tips til pappagave. Den fant jeg på outleten til CDON, og der bør dere virkelig ta en titt.

Rabattkoder til CDON finner du HER

*

Til min mann
air-max-1-ultra-essential-herrenschuh

Bildet er lånt av produsenten

Min kjære mann er også en nøtt når det gjelder å handle julegave til. Men alle menn trenger et par gode sko! Mitt tips til den bedre, mannlige halvdelen må derfor være et par Air Max fra Nike.

Rabattkoder til Nike finner du HER

*

Til venninne

rituals-gavesett-balancing_treat

Bildet lånt av produsenten

Ritual Balancing Treat kroppspleie-sett er mitt tips til venninnegave. Jenter elsker sånt! Jeg fant dette settet hos Douglas, og jeg vil samtidig tipse dere om at der finnes det en side som heter “Venninnegaver”.  På denne siden finnes det også gaver til gutter/menn. Jeg syns det var veldig positivt at de hadde tatt med begge kjønn.

Rabattkoder til Douglas finner du HER

*

Jeg har ikke kommet med noen tips til kone/samboer/kjæreste på damefronten. Det er jo mest damer som leser denne bloggen, og jeg håper og tror dere har funnet ut hva dere ønsker dere til nå. Og har dere ikke det så kan dere jo ta en titt hos SparPedia.no og se om det er noen gode rabatter dere kan tipse deres kjære om.

Håper disse tipsene var nyttig, og at de av dere som fortsatt kjenner på shopping-panikken får kontroll nå de nærmeste dagene. Husk at julen først og fremst er til for kos og hygge 🙂

vinrod-underskrift2

Lik gjerne siden min på Facebook HER

Følg meg gjerne på Instagram @louiseslilleverden

Kommentarer

2 Comments:

 1. Mange fine tips!
  Jeg er stor fan av nettshopping, mye av samme grunner som du nevner over her. Så er det sååå enkelt da!

  Jeg bruker også å handle inn bursdagsgaver etc gjennom året, om jeg skulle komme over noen gode tilbud. På den måten har jeg alltid en gave liggende klar om barna blir bedt i en bursdag.

  Og tommel opp for spleising på en større gave!
  Linn/FruBers Hverdag som daglig leder i fam. O.J. recently posted…Happy morning, Lucia og «S» for Sebastian!My Profile

 2. Så mange flotte tips du har!

  Tusen takk, du løste faktisk en nøtt for meg nå……..

  Ha en nydelig dag videre!
  Avdelingholt/ Anja Holt recently posted…15.des Nuuna notatMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.