Solbriller og bøker må man ha i sommer

I dag karret jeg meg over gata til senteret for å gjøre de siste shopping forberedelsene til årets sommerferie.

Vi reiser til Kroatia på lørdag, og jeg er fortsatt usikker på om jeg klarer å reise. ME-formen er verre enn verst, og jeg gruer meg skikkelig. Det skal mye tilrettelegging til for at jeg skal kunne dra. Flytider må passe med tiden på dagen hvor jeg fungerer best, og det tidsvinduet er ganske lite. Jeg klarer ikke noe former for stress så Robert må ta seg av barn, bagasjer, tider osv.

Vi skal bo på et hotell tilrettelagt for barn slik at de kan sysselsette seg mye selv. Jeg må nok tilbringe 20-22 timer i døgnet liggende flatt for å forebygge svimmelhet, kvalme, blodtrykksfall, besvimelse osv. Å være i sola byr på store problemer, og skal jeg klare det må jeg ha solbriller med polaroid-glass for lysskyheten. Nå har Brilleland 30% på alle solbriller (unntatt Oakley), så da benyttet jeg sjansen. Det var svært fristende å ta et par lekre briller fra Marc Jacobs, men de hadde ikke gode nok glass. Jeg ble introdusert for Polaroid gjennom et samarbeid med en nettbutikk for noen år siden, og de brillene har vært svært viktig for meg.

Mine gamle briller har jeg brukt hele året rundt, og jeg kan ikke være i friluft uten dem. Nå har de skallete innfatning. riper i glasset og er slarkete. Jeg valgte derfor et par nye i dag med samme gode glass. Disse er lette å ha på, faller ikke ned på nesen, stenger ikke ved kjakene og klemmer ikke ved ørene. Det er stort sett de kriteriene jeg har. Kanskje ikke de kuleste solbrillene i verden, men det bryr jeg meg ikke om. Dessuten var de på 30% salg, og kom på kun 350 kr!

Jeg er veldig glad i å lese, og bruker lesing som en øvelse for min kognitive svikt som ME`n skaper. Det beste som finnes er skandinavisk krim. I dag kjøpte jeg de to siste bøkene jeg ikke har lest fra Jussi Adler-Olsen og Unni Lindell. I tillegg har jeg sendt Robert på jakt etter den siste fra Jørn Lier Horst som nå er på salg hos ARK. Jeg bruker ganske lang tid på en bok på grunn av min konsentrasjonssvikt. Jeg blir raskt kognitivt sliten, og kan bli kvalm og svimmel etter bare å ha lest en side. Det positive med det, er at boken varer leeeenge 😉

Med briller og bøker i bagasjen prøver jeg nå å “mote meg opp” til reisen på lørdag. Det er gratis wifi på hotellet, så jeg skal prøve å blogge litt fra turen. Jeg håper jeg kan få delta litt sammen med familien, men jeg er forberedt på at det ikke går. Jeg har dog lært noen triks rundt det å disponere den lille energien jeg har, og jeg deler de med dere på turen.

Ha en solrik uke, folkens!

Kommentarer

6 Comments:

 1. God tur! Håper formen holder seg bra nok til at du får nyti ferien =)
  Monica BJ recently posted…FlyttekaosMy Profile

 2. Jeg håper virkelig dere får reist sammen og at tillater det, Louise 💙
  God tur og hilse familien din!

  PS, ikke tenk på blogging – vi kan oppdateres når du er vel hjemme igjen!
  Stor klem!
  Linn/FruBevers Hverdag som daglig leder i fam. O.J. recently posted…Pasientreiser: ta dere en bolle!!! (Barnekreft)My Profile

 3. Mulig jeg tråkker på tær, jeg ber om unnskyldning i forkant, men jeg har nettopp blitt introdusert for hodetelefoner med støyreduksjon. Jeg tenkte faktisk litt på deg…. om kanskje dette kunne bidra?

  Merket på gårsdagens flytur en himmelvid (!!!!) forskjell.
  Avdelingholt/ Anja recently posted…Gratis feriecamp for barn 29. juni – 2. juliMy Profile

  • Ja, er ikke det godt? Jeg har formstøpte ørepropper. Et par er helt tette og et med filtre jeg kan bytte ut. Det er helt nydelig og jeg har de alltid med meg 🙂 Jeg sa til audiografen min at livet hadde vært lettere for meg om jeg var døv siden jeg er så lydsensitiv. Da lo hun og sa at livet hadde vært mye verre da, for de døve hører visst masse sus og piping hele tiden…
   Louise recently posted…Solbriller og bøker må man ha i sommerMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.