Slovenia – det lille landet mellom Alpene og Adriaterhavet

img_3733

I år fyller min kjære svigerfar 70 år, og i den anledning inviterte han sine barn, svigerbarn og barnebarn til landet han ble født og trådte sine barnesko i. Han kom til Norge som 17-åring, men han husker imponerende mye fra barneårene i fjellene utenfor Ljubljana.

Slovenia er et lite land, men allikevel har landet både en liten kyststripe og høye alpefjell. Vi fløy til Wien i Østerrike, og kjørte leiebil derfra til Ljubljana. Det tok ca fire timer, og denne turen bøy på flott natur hele veien. Programmet var ganske tettpakket med både familiefest, utflukt til dryppsteinsgrottene i Postojna, reise til den grønne innsjøen i Bled, turer til steder hvor svigerfar har vokst opp, samt besøk i gamlebyen i Ljubljana. Husene, byggene, stemningen og fjellene minner om en blanding av Østerrike og Italia, men så grenser Slovenia også til disse to landene da 🙂

Jeg har jo som kjent et meget begrenset aktivitetsnivå så jeg fikk ikke vært med på hele programmet. Allikevel er jeg takknemlig for det jeg fikk med meg: Postojna-grottene, familiefesten og en liten tur i gamlebyen. Vi var avgårde en hel uke, og under oppholdet bodde vi på Radisson Blue Ljubljana – et fantastisk flott hotell!

Jeg vil gjerne dele litt av mine bilder fra gamlebyen og fra dryppsteinsgrottene i Postojna med dere:

img_3742

img_3733

img_3732

img_3725

img_3722

img_3716

img_3715

img_3714

img_3712

img_3710

Jeg hadde med laptopen på turen, men formen var så dårlig at jeg bortprioriterte bloggingen der nede. Helsa og opplevelsene først tenkte jeg, da jeg lot laptopen ligge urørt i sekken.

Håper dere har hatt en flott høstferie!

louise-300x113

Kommentarer

4 Comments:

  1. Jeg synes du prioriterte helt rett! Nydelige bilder av en skjult skatt!
    Avdelingholt/ Anja Holt recently posted…Klar for ny ukeMy Profile

  2. Jeg Har aldri tenkt på Slovenia som destinasjon, takk for tips og inspirasjon!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.