Såre tanker fra en 11-åring førte til handling…

Det hele startet med en hendelse på hytta forrige uke.

Sanne var ute og fisket, og under fisketuren falt sveiven på fiskestangen hennes av. Hun gråt hele kvelden og ingen kunne forstå hvorfor det gikk så hardt innpå henne.

Til slutt fortalte hun hvorfor:

“For meg er den ikke bare en ødelagt fiskestang. Den fiskestangen var et fint minne for meg. Jeg vant den da jeg og mamma var i byen rett før hun ble syk. Da hadde vi “Sanne og mamma-dag” slik vi ofte hadde før hun ble så syk. Nå har vi ikke det lenger, og jeg savner det veldig. Jeg vil ha tilbake den friske mammaen min!”

Jeg holdt på å begynne å grine. Jeg har vært syk i 5 år, og det betyr at ungen vant den fiskestangen da hun var 6 år gammel. Jeg var bare nødt til å ta tak i dette. Samle energi, overføre penger fra sparekontoen og booke bord på yndlings-restauranten hennes. 3 timer med fullt fokus på min snart 11 år gamle datter med en stor sorg i hjertet.

På tirsdag stablet jeg meg selv og Sanne inn i TT-taxien med kurs mot Oslo sentrum. Jeg hadde lagt opp en rute med start på Stoff og Stil i Storgata. Hun har ønsket seg dit så lenge.

Dette er en stor butikk over to etasjer med alt man kan tenke seg innen stoffer og søm. Jeg plasserte meg selv i sofaen i “mønster-avdelingen”. Jeg må jo ta pauser hele tiden for å orke å gå noe særlig, og jeg har blitt en mester i å peile meg ut sitteplasser overalt. Det var ikke mange folk i butikken heller, så jeg fikk en god hvil mens Sanne shoppet.

Videre bar det til Søstrene Grene. Det er Sannes yndlingsbutikk, og jeg elsker den selv. Der kan vi gå i timesvis. Nå har de masse fint til skolestart, og med forestående bursdager nå i høst ble det litt innkjøp til det. Butikken i Kongens gata (rett ved Karl Johan) er over to etasjer. Den har masse kjøkken/bakeutstyr og en stor hobbyavdeling. Der vimset Sanne i lykkerus mens jeg satt fast nede i bursdagsavdelingen.

Det er ikke småtterier man får for 450 kr altså!

Så måtte jeg hvile litt igjen før det var tid for en kort tur innom min yndlingsbutikk.

Et kort stopp innom Mulberry ble det som alltid. Jeg hadde planer om en ny veskepynt til Bayswateren min, og det røde hjertet er et fint minne fra dagen vår.

Etter tre butikker var det tid for Yayas. Vi hadde fått gjort det vi planla og ved å lage en plan på forhånd brukte ikke jeg unødvendig energi på å vimse frem og tilbake i byen.

Vi storkoste oss med topp service i en unik atmosfære. For de som ikke er kjent med Yayas, så er det en restaurantkjede her i Oslo som tar deg tilbake til Thailands bungalower og gode matopplevelser. Det stedet må bare oppleves for det er helt fantastisk morsomt å være der.

Sanne fikk reservert bungalowen/hytta “Coconut Hotel og Spa” til bursdagen sin i november. Etter mange år med alle jentene i klassen, har hun nå sagt at hun ønsker en mindre feiring med kun 3-4 av sine nærmeste venninner. Det får vi bare respektere, tenker jeg. Kino og Yayas er ønsket fra 11-åringen, og det skal vi få til.

Etter tre timer fra start til slutt, var ho mor utslitt og bankrått. Men du verden så flotte minner og SOM vi koste oss begge to. Dette var nok en veldig viktig dag.

Jeg er naturlig nok sliten og har tilbrakt de to siste dagene i sengen for restitusjon. Her skal jeg ligge til lørdag for da håper jeg å få se Gabriel spille en kamp på Norway Cup.

Hadde jeg ikke hatt barna å leve for i denne ME-tilstanden, så vet jeg ikke hvordan det hadde gått med meg…

Tusen takk, Sanne, for tre flotte timer med kvalitetstid!

PS: Fisketanga er nå fikset av en snill og handy farfar!

Kommentarer

2 Comments:

  1. Kjære gode Louise <3 Du imponerer =) hva du klarer å få til tross situasjonen din. Jeg er sikker på at Sanne kan leve på denne dagen i lange tider framover. u er en flink mor, og det vises spesielt i en slik situasjon som krever så mye av deg =) Det høres ut som om dere hadde en kjempefin jentekveld sammen =)
    Monica BJ recently posted…På bærturMy Profile

  2. Så nydelig å se, vakkert å lese. Du er en superflott mamma, med en flott jente som ligner deg på en prikk! Får tårer i øynene av å lese, du er også så flink til å skrive! Det blir mange sånne fine stunder med deg og Sanne, det bare vet jeg, du gir deg aldri!!

    Klem til dere begge fra Astrid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.