Sanne (11 år) sin gave til de som reddet mamma`n hennes

Sanne på 11 år har hatt et tøft halvår.

Hun har vært redd for meg på alle mulige måter. Det er jo fullt forståelig med tanke på den alvorlige diagnosen min, og hun er også i en alder hvor slike ting oppleves sterkt.

Sanne er en liten kunstner-sjel. Hun bearbeider mange av sine følelser gjennom malepenselen. En ganske sunn og god strategi egentlig. Hun har hatt oppfølging av lærere, helsesøster og barneansvarlig på Radiumhospitalet. Hun har hatt mange gode ressurspersoner rundt seg både av voksne og barn. Allikevel har hun hatt behov for å lukke seg inne på rommet med maleutstyret sitt.

Her om dagen kom hun ut med bildet der ser over her.

Dette skal hun gi til Nina, kreftsykepleier/barneansvarlig på Radiumhospitalet. Det er hun som tar i mot barn som pårørende, og begge mine barn har vært der til samtale. Det kan dere lese om HER

Sanne ønsker at bildet og tanken bak motivet skal kunne brukes i møte med andre barn som opplever det samme. Hun har også skrevet et tilhørende brev som er festet bak på lerretet:

 

 

Hun satte ord på sine følelser via bildet, og hun ønsker å introdusere det som en metode for andre barn i krise. De finner sine strategier, disse barna. De vokser på sine opplevelser og tar erfaringene med seg videre i livet.

Som mamma er det ekstremt vondt at barna må kjenne på min dødelighet og min sykdom. Jeg vet de blir redde og fortvilet på grunn av meg. Men de tåler det – barn tåler mer enn vi tror så lenge de vet sannheten. Det er nemlig enklere å forholde seg til sannhet enn fantasi i mange tilfeller.

 

Kommentarer

7 Comments:

  1. Så fantastisk skrevet, veldig voksent til å bare være 11 år. Lykke til videre hele familien ♥️

  2. Å! Gode, omtenksomme Sanne 💙 det er en super måte å få ut «ting» på, å male/ tegne.
    Jeg ble helt rørt, jeg!
    Som Magnhild sier, veldig voksent skrevet til å bare være 11-åring. En flott og reflektert jente dere har, Louise 💙

  3. Nå ble jeg rørt! Flotte, sterke Sanne, som klarer å sette ord (og bilde) på sine tanker rundt noe så vanskelig! ❤️

  4. Fineste Sanne, hun fortjener enda mere sjokoladekake!!!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.