“Samarbeidsavtale” i bursdaggave – beste gaven jeg har fått!

IMG_3418
Det er ikke til å legge skjul på at det til tider blir en del frustrasjon i hjemmet nå som jeg er syk.

Robert får flere oppgaver i tillegg til full jobb. Han har to barn å ta seg av, samt en syk kone som ofte ikke er ute av senga under noen av døgnets timer. Jeg prøver å gjøre så godt jeg kan, og jeg vil gjerne ha feedback på det lille jeg klarer for å kunne ha fokus på det istedet for alt jeg ikke klarer. Sanne og Gabriel er begge under 10 år, og krever ganske mye av oss. I tillegg er de barn, og vi kan ikke forvente at de alltid skal ta hensyn til meg som syk.

Jeg har hele tiden trodd at det var nok for Robert å bare kaste et blikk på meg for å forstå hvordan formen er på gjeldende tidspunkt. Jeg er alltid redd for å virke negativ og klagende, så da har jeg heller latt være å si noe. Resultatet av det ble at Robert ikke visste hvor dårlig jeg var, og noen ganger trodde han at jeg “meldte meg” ut.

Heldigvis har jeg en god og oppgående venninne som så kommunikasjonsproblemene og utfordringene våre. I påsken ba hun oss om å sette oss ned og lage en samarbeidsavtale slik at vi kunne fordele oppgavene hjemme ut i fra hva jeg klarer.

IMG_3420

Hun spurte først meg om hvilke oppgaver i hjemmet jeg hadde pr. dags dato, og om dem var gjennomførbare. Deretter gjorde hun det samme med Robert. Siden vi har vaskehjelp, slipper noen av oss å bruke energi på det.

IMG_3419

Så ble vi enig om fellesoppgavene. Hun skrev også ned noen gode punkter på hvordan vi skal ta vare på hverandre.

Denne avtalen fikk jeg i bursdaggave sammen med et nydelig skjerf. Utrolig smart tenkt! Gitt av henne i ren omsorg og kjærlighet. Jeg er glad hun turte å ta initiativet til å lage en slik avtale.

Vi følger nå punktene så godt det lar seg gjøre. Avtalen står fremme hele tiden slik at vi ikke glemmer den. Vi har blitt mye flinkere til å snakke sammen, og jeg er ikke redd for å fortelle hvordan formen er hver dag. Ved å fordele oppgavene slik vet man hele tiden hvilke ansvarsområder den enkelte har. Vi jobber nå i samme retning!

Jeg syns dette var en veldig god idè, og jeg håper det kan være et godt tips til andre i samme situasjon.

louise-300x113

Kommentarer

2 Comments:

  1. Vær den beste utgaven…. godt sagt!

    Stor klem for flott gave!
    Avdelingholt/ Anja Holt recently posted…Velkommen august My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.