Ryddige barnerom er viktig for mine barns trivsel!

Det er utrolig hva som samler seg opp av ting på barnerommene, og nå hadde det fylt seg opp igjen hos begge to. Rommene deres er små, så de må være ryddige for at man skal få puste der inne. I går ryddet vi og fikset litt på rommene deres.

Sanne samler på alt fra gråsten (magiske stener) til viskelær. Hun har over 100 kosedyr som ligger sortert i kasser under sengen hennes. I går arvet hun en pult fra onkelen sin, og vi måtte gjøre om litt på rommet for å få plass til den. Det ble luftigere der inne etter ryddesjauen, og hun er super fornøyd selv. Rydding er noe som bryr henne midt bak, så vi må stadig minne henne på at ting skal kastes eller ryddes opp. Hun ser selv at trivselen øker når det er ryddig og pent. Hun pleier alltid å leke i stua eller på soverommet vårt, men i dag har jeg ikke sett snurten av henne. Hun koser seg på rommet sitt 🙂

2014-08-01 11.42.05

Gabriel vil svært sjelden leke på rommet sitt. Vi har spurt han mange ganger om hva som må til for at han skal være mere på sitt eget rom, men han har ikke noe godt svar. Han hadde alle sine leker på gulvet og i kasser under sengen. For at han skal få muligheten til å se hva han faktisk har av leker, fikk han Sannes gamle hylle. Vi fjernet alt han ikke leker med lenger, og satt de andre lekene i hylla. Lekene er plassert etter kategori. Han var super fornøyd:-) Dette er en liten gutt som liker systemer, så jeg tror han beholder det sånn en god stund.

2014-08-01 11.31.34

Barnas egne rom er deres domene. Det betyr at de selv skal være med på å sortere ut det de ikke bruker eller trenger mer. De skal også få være med på å innrede det med møbler de liker. Det skal være trivelig og koselig slik at de har lyst til å være der. Mine barn har selv valgt sine møbler, farger og pynt. Man kan gjerne dekorere søte babyrom med vakre detaljer, men når barna blir større så syns jeg de skal få velge litt selv. Da de var babyer, bestod rommene av søte møbler, nydelige farger og babyutstyr i lekker design.

Da de ble større overga jeg interiør-pinnen til barna selv:-)

louise-300x113

 

 

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.