“Prosjekt Spurven”

2016-08-31 12.50.49

Vi i familien Zagar har fått oss hund i 2 uker.

Vår koselige nabodame har tatt seg en velfortjent tur til syden, og derfor har Spurven flyttet inn hos oss. Han har vært mye hos oss de siste månedene og føler seg rimelig husvarm.

Spurven er en korthåret dachshund. Han er nå 11 mnd gammel – en rampete tenåring altså!

Første dagen fant han en dau flaggermus, og i går ble han svært opptatt av en klase inntørket spy han fant på fortauet. Han må gjerne få lukte på ting, men der går grensa.

Barna har ønsket seg hund lenge, og dette er en gylden mulighet for dem til å se hvordan det er å ha en hund. Det er nemlig myyyye jobb. Han må luftes ganske ofte og han kan ikke være hjemme alene. Da står han og gjør non-stop. Han er veldig glad i barna og er egentlig ganske snill. Han blir svært lei seg når de går på skolen om morgenen, men desto gladere når de kommer hjem. De siste nettene har han vekket Robert og meg fordi han har måttet på do. Å stå opp tre ganger pr. natt, er som å ha en baby igjen. Skal man ha en hund så må hele familien bidra hele tiden. Spurven er hjemme med meg på dagtid, og det er koselig det selv om han krever flere gåturer, mat og kos. Dessuten må jeg følge med på han hele tiden for at han ikke skal finne på faenskap.

Han elsker å ta plassen min i senga. Der får han egentlig ikke være, men så sniker han seg inn dit og graver seg ned i dyna så fort vi ikke følger med. Han er som en 5 kg stor varmeflaske 🙂

Robert og jeg syns det er topp å kunne låne Spurven sånn som dette. Eieren har nesten blitt barnas ekstra-bestemor som gjerne har de på besøk, låner bort hunden, kjøper gaver til dem og lager verdens beste boller. Det er fint å oppleve hvor god innvirkning generasjonen over oss og dyr har på barna våre.

Nå står Spurven ved døra, så da er det bare å piske Gabriel, ettermiddagens hundevakt, ut en tur 🙂

louise-300x113

Kommentarer

3 Comments:

  1. Hunder er koselig ja, men mye jobb 🙂 Veldig nydelig hund da <3
    Fru Jacobsen (@frujacobsenno) recently posted…Kjønnsdelte aktiviteter SFO, er det innafor??My Profile

  2. Det funket veldig effektivt hos oss. Holdt med en helg, egentlig. Da var ungene fornøyd. Men selvsagt, det skulle jo bli heeeeeeeelt annerledes når vi fikk vår egen? AS IF?
    Avdelingholt/ Anja Holt recently posted…Voksenblakk og barnslig surMy Profile

    • Det er sykt mye jobb. Han er jo valp også så vi flyr ute med bæsjepose i halvørska både natt og dag? I går åt han opp hele karbonademiddagen på bordet. Må bare le altså. Han er så søt, men han krever sitt altså?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.