Pavlova

2015-11-22 17.25.17

I går hadde vi bursdagsfeiring med familien, og jeg laget altså Pavlova.

Ikke bare er den flott å se på som kake, men den er super enkel å lage også.

Til bunnen trenger du:

4 stk eggehvite

1 ts hvitvinseddik

225 g sukker

1 ss maisstivelse (maizena)

1 ts vaniljesukker (kan sløyfes)

Fremgangsmåte:

Sett ovnen på 200 °C.

Visp eggehvitene til hard skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper. Tilsett sukker, maisstivelse og vaniljesukker litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank og smidig legger du den i en kakeform (27 cm i diameter) med bakepapir under.

Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 200 °C til 100 °C. Stek bunnen til marengsen er sprø på yttersiden og myk inni, dette tar ca 55 minutter. La den avkjøles, og flytt den forsiktig over på fat.

Deler av denne oppskriften er hentet herfra.

Toro ferdigpose funker det også 😉

Til fyllet trenger du:

3 dl kremfløte

3 dl Piano vaniljekrem

3 kurver bær (bringebær, blåbær, bjørnebær)

Fremgangsmåte:

Fyllet legges på rett før servering slik at marengsen ikke blir bløt. Pisk først kremfløten til den blir stiv. Bland så vaniljekremen forsiktig inn til det blir en hel masse. Smør deretter kremen over kaken og legg bærene på toppen. Neste gang skal jeg prøve å legge vaniljekrem på kaken først, og så et lag med pisket krem på toppen for å forsterke de ulike smakene litt mer.

Nam nam!

louise-300x113

One Comment:

  1. Mmmm, en av mine favorittkaker =) Som du sier, fin å se på, enkel å lage =)
    Monica BJ recently posted…Vel overstått julemarked!My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge