Pass på pass!

rp_pass-1024x1024.jpg

I går var Sanne, Robert og jeg på Politihuset på Grønland for å fornye passet til Sanne. Det gikk ikke ut før i april, men det er så stor pågang i vårmånedene at vi tok det nå.

Nå kan man heldigvis bestille time til passfornying på nett slik at man slipper å vente i timesvis. De holdt tiden ganske så greit også. 

Når man skal ha pass til barn og man har felles foreldreansvar, må begge foreldre møte med legitimasjon. Alternativt kan en forelder møte med fullmakt og legitimasjon fra den andre forelderen.

Sanne er nå mellom 5-10 år, og da får hun et pass som er gyldig i 3 år. En del land krever at  passet er gyldig en stund etter hjemkomst også, så man bør ha 6 måneders margin etter at man har kommet hjem igjen.

I fjor oppdaget vi ikke at Gabriels pass hadde gått ut før vi kom til Gardermoen. Det var ikke kult å stå i den “idiot-køen” for å få nødpass på flyplassen altså. Dyrt var det også!

Man er som regel flink til å huske på å ta passet med ved reise, men husk å ta en ekstra titt på når det faktisk går ut på dato.

Nå må jeg bare huske å sette Sannes fulle navn på postkassen, også håper jeg det kommer innen de 10 dagene som er leveringsgarantien.

louise-300x113

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.