Parma-glede på Olivia, Aker Brygge

//Reklame//

For halvannen uke siden fikk jeg en utrolig koselig invitasjon hvor jeg kunne be med meg familien min til et hyggelig måltid hos Olivia på Aker Brygge.
Olivia er et hett navn i Oslos restaurant-verden. De har flere restauranter i Oslo, og jeg kan love dere at her er det nesten alltid stinn brakke. Og det er ikke uten grunn!

Olivia er vel kjent for sine italienske delikatesser av høy kvalitet. Robert og jeg ønsket å prøve ut retter med vår italienske favoritt: Parma-skinke!

Proscuitto di Parma er kongen av parma-skinke.

Skinken er 100 % naturlig og inneholder kun fire ingredienser: spesielt utvalgt svinekjøtt, sea salt, italiensk luft og tid. Den blir kun laget i området rundt Parma i Italia, og det legges mye stolthet i arbeidet rundt å lage skinke med så høy kvalitet.

Først fikk vi en nydelig forrett bestående av parma-skinke, melon, spekepølse, tomat, mozzarella, oliven, pesto og focaccia. Det var så utrolig godt at det er vanskelig for meg å beskrive. Det er mulig jeg er litt inhabil her – nettopp fordi dette er mine yndlingsingredienser. Retten opplevdes frisk og med ferske og gode komponenter sammen.

Jeg ble så frelst av forretten at jeg fortsatte i samme spor da jeg skulle velge hovedrett. Vi hadde en helt nydelig, dyktig og serviceinnstilt servitør ved navn Sofie. Vi valgte derfor å gå for hennes anbefalinger både når det gjaldt mat og drikke.

Denne herligheten heter “Insalata amalfitana” og består av blandet salat, prosciutto di parma, mozzarella, grillet melon, rødløk, pinekjerner, vinaigrette og focaccia. Så sunt og godt! Jeg prøver meg på lavkarbo om dagen, og dette kunne jeg spise med god samvittighet. Eneste jeg var litt forsiktig med var focacciaen. Jeg skal definitivt spise mer av disse ingrediensene sammen for det var så utrolig godt.

Parma-skinke kan også brukes på pizza!

Robert valgte en pizza ved navn ” Parma al pomodori secchi”. Parma-skinken, ruccolaen, pinekjernene og mozzarellaen kjent fra min salat er nå lagt på pizzabunn. I tillegg har pizzaen innslag av soltørkede cherrytomater og honning.

Robert går god for at parma-skinke også funker bra på pizza.

Gabriel er en kresen liten kar. Sofie servitør fikset en pizza “Margarita” med bare ost og saus formet som et eple. Den klarte han ikke spise opp, men da forslo Sofie at han kunne få restene med hjem. Så smart!

Sannes rett med pasta penne og bacon var kjempe god. Jeg var bare nødt til å stjele til meg en liten smak av denne “Penne al pollo ubriaco” i bambino versjon.

Vi fikk servert en nydelig og passende hvitvin til maten, og barna fikk så mye brus de ville ha.

Det er ikke ofte vi er på restaurant sammen alle fire, så dette var veldig hyggelig. Barna har en tendens til å bli urolige i slike settinger, og de stikker gjerne av og leker “sista” rundt bordene. Klok av skade hadde vi tatt med nettbrett denne gangen. Det hjalp imidlertid godt på at maten kom svært raskt.

Vi ønsker å takke Olivia Aker Brygge så mye for god mat og drikke. Servicen kunne ikke vært bedre, og smakene var i topp klasse. 

Neste gang dere besøker Oslo så ta dere en tur på Olivia Aker Brygge

– smak på den nydelige Parma-skinken!

Kommentarer

8 Comments:

 1. Å, får vann i munnen av p lese og se bildene ??? kommer med hele familien på fredag 31/3 ?????
  Britt Elin Sanhueza recently posted…Stavanger-Oslo uten kort og pengerMy Profile

 2. Å! Jeg ble sulten jeg ?? jeg elsker Parma skinke!! Olivia er super sted å spise, digg pizza!
  Linn/FruBevers Hverdag som daglig leder i fam. O.J. recently posted…Superkul måte å servere epler, poteter eller andre frukter på!My Profile

 3. Jeg elsker Olivia, både med venner og med bare jentene. God mat, fornuftige priser og ikke minst tilgjengelige!!!

 4. Å det så deilig ut, så heldige dere er som ble bedt med ut. Og det ser ut som et bra sted.

  Vi er også dårlige til å gå ut for å spise. Kanskje det derfor er veldig hyggelig når vi først somler oss avgårde.

  Ha det hyggelig
  Nann Karin recently posted…Å illustrere våren i marsMy Profile

  • Ja, det var helt supert med en slik invitasjon altså. Jeg har jo samarbeid med Proscuitto de Parma-skinkene, og det var det vi fikk prøve da vi var der 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.