Paris 2016


2016-06-26 00.40.39
Vi er endelig hjemme fra årets ferietur til Paris…

Det var en svært innholdsrik tur med 5 dager i Disneyland og 4 dager i Paris.

Vi bodde på Davy Crockett Range ca 10 min med bil fra selve Disneyparken. Denne ranchen er ganske stor og har badeland, klatrepark, butikk, restaurant og turmuligheter. Vi bodde i en hytte med helt greit standard og god plass. Disse overnattingsstedene knyttet til Disneyland har ofte tilbud hvor billettene (og parkering) til Disneyland og Disney Studios er inkludert i prisen, og prisen var absolutt ikke avskrekkende for to voksne og to barn. Vi bestilte forresten reisen vår gjennom Sembo.no.

hyttavår

Eneste ulempen med å bo på Ranchen var at vi måtte ha leiebil. De andre overnattingsstedene har nemlig shuttle bus til og fra parken hver dag. Nå hadde vi nok måttet ha leiebil uansett siden jeg ikke klarer å gå så mye.

2016-06-26 17.21.58

Vi hentet leiebilen vår på Charles de Gaulle-flyplassen, og hadde den helt til vi reiste fra Disneyland og til Paris sentrum. Det var kjempe stas å kjøre cabriolet selv om franskmennene kjører som villmenn.

Siden jeg har ME, er jeg sjeldent i form til å gjøre ting før på ettermiddagen. Vi valgte derfor å være i parken fra ca kl 18.00 om ettermiddagen til etter fyrverkeriet og stengetid for parken kl 23.00. Robert tok med barna på badeland og i klatreparken på dagtid mens jeg lå i hytta og hvilte. På kvelden er det færre folk i parken, det er mindre varmt og jeg fungerer bedre. Det var gode muligheter for meg til å hvile både på gressplener og benker i skyggen. Jeg fikk også en legebekreftelse på engelsk fra fastlegen, som igjen gav meg et prioritetspass til attraksjonene. Jeg slapp derfor å stå i kø, og på dette passet kunne jeg ta med ett barn på turen. De gangene vi skulle ta attraksjoner alle fire sammen, fikk jeg sitte på en krakk der hvor folk går ut av attraksjonen. Når de andre kom frem til inngangen, ble jeg hentet frem av de ansatte. På den måten sparte jeg mye energi. Parken er dessuten flat og ikke kjempe stor. Dersom vi kun hadde hatt 1-2 dager til rådighet hadde jeg måttet leie rullestol, men med hele 5 dager så kunne vi ta det veldig med ro og allikevel rekke alle attraksjonene.

2016-06-25 22.22.19

Disneyland er en opplevelse for livet – ingen tvil om det!

Det var nok like gøy for Robert og meg som det var for barna. Det er en helt egen atmosfære der som man bare må oppleve selv. Fyrverkeriet på slutten av dagen når parken stenger kl 23.00, er det fineste jeg har sett i hele mitt liv. Attraksjonene er tilpasset barn (og voksne) i alle aldre, og det satte denne familien stor pris på.

2016-06-26 20.33.27

Parken har en egen Askepott-restaurant hvor man får servert en 3-retters middag. Under middagen kommer Askepott, Prince Charming, Rapunzel, Ariel og musene fra Askepott for å hilse på gjestene ved hvert bord.

2016-06-26 20.30.53

Dersom dere vurderer en tur til Disneyland så vil jeg anbefale det på det varmeste. Tror det kommer til å ta meg mange uker før jeg har fordøyet alle de fine inntrykkene fra dagene i parken. Det var virkelig magisk!

disneyslott

Vi besøkte Disney Studios også som ligger like ved. Dette er en mye mindre park hvor fokuset ligger på hvordan filmene ble laget. Det er en del attraksjoner man kan ta, men vi brukte ikke så mye tid på det da køene her var myyyye lengre.

2016-06-25 21.13.39

Dagene i Paris sentrum var like innholdsrike. Vi bodde på Hotel Rivoli like ved Louvre. Nå er avstandene ganske store i Paris så vi tok mye taxi, men må si hotellet lå ganske sentralt allikevel. Rommene var kjempe fine og de ansatte helt nydelige.

2016-06-28 16.29.44

Man kan jo ikke reise til Paris uten å ha vært i Eiffeltårnet. Etter to sikkerhetssjekker og en times kø bar det oppover og oppover for familien Zagar….

eiffel

…til vi var 300 meter over bakken. Da hadde vi “varmet” opp i grusomheten sjøl: en 70 meter høy, dinglende jævel av et pariserhjul!

Det er ingen tvil om at jeg vil besøke Paris igjen. Heldigvis er taxi billig der nede. Franskmennene er kjempe hyggelige, og det finnes ikke noe bedre enn å spise makroner på det lokalet konditoriet.

Jeg besøkte også Chanel sin flagshipstore på Rue Cambon 31, men både det besøket og innkjøp som ble gjort kommer i to egne innlegg denne uka.

Nå må jeg bare bruke dagene på å hvile kroppen, men du verden for en mental boost denne turen var:-)

Vive la France!!!

louise-300x113

Kommentarer

3 Comments:

  1. Paris er fantastisk by! Jeg har bodd der da jeg var mindre og det er desidert en av mine favorittsteder! Disney parken er et must – både for store og små! Så bra du fikk ordnet med legeattest. Gleder meg til å lese Chanel – innlegget! Ingen LV shopping denne gangen? 🙂
    Linn / frubevers hverdag recently posted…To av fire gutter borte – en hel natt & fotballmatch med selvmål …My Profile

  2. Så flotte bilder av en flott familie på tur. Godt du fikk hvile masse underveis, flott dere ser på løsninger!!!!
    Avdelingholt/ Anja Holt recently posted…Lytt til ditt publikumMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.