Oppsummering fra 17. mai-vraket…

2016-05-17 10.08.22
Ja, da ble det jaggu 17. mai i år også…

Jeg elsker virkelig 17. mai med alt denne feiringen innebærer. Det har jeg alltid gjort. Da jeg var liten gikk jeg i tog på den forblåste øya jeg kommer fra, ute ved Hvaler. Jeg drømte alltid om å få gå i tog opp Karl Johans gate i Oslo, og få hilse på kongefamilien. Jeg husker enda min første 17. mai i Oslo. Jeg var student og midt i eksamensperioden. Jeg og min studievenninne, Kari-Anne, hadde ikke vært ute av huset på flere dager, og jeg skal love at det var en overveldende følelse da vi stod på slottsplassen i våre bunader og så det folkelivet kun Oslo kan by på.

Mine barn får i hvert fall gå i Oslos barnetog, og da jeg spurte Sanne om hun ikke gledet seg veldig til å hilse på kongen, tittet hun på meg og sa:

“Hvorfor skulle det være så stort a? Altså, han er jo bare en mann, og hvis man lurer på hvordan han ser ut, så er det jo bare å google han liksom…”

2016-05-17 10.31.34

Jeg har vært så dårlig den siste tiden, og jeg var så redd jeg ikke skulle få se henne i toget i år. Jeg måtte bite i det sure eplet og si fra meg dugnadsvakten på skolen den 16. mai, og jeg måtte droppe bunaden. Dette er det første året jeg ikke har bunaden min på siden jeg fikk den for snart 20 år siden. Heldigvis hadde KappAhl en fin kjole å by på. Jeg var også nødt til å ha gode sko for at jeg skulle orke å stå lenge på beina. Disse fikk jeg fra Footway i år. Polaroid-briller og ørepropper med filter var nyttig som alltid.

2016-05-17 20.59.18

Her står vi, helt fremme, og venter på Østensjø skole. Jeg står klar med telefonen for å filme begivenheten, og jaggu kom ikke jentungen smilende der i toget. Det å få se henne gjorde meg så glad at det kom en tåre i øyekroken… Ingenting kan taes forgitt når man har ME som styrer hverdagen.

2016-05-17 17.24.32

Etter 1 time i byen så jeg ut som på bildet over. Mens de andre feiret videre med leker og lykkehjul på skolen, lå jeg i sengen og ristet av utmattelse. Feberfølelse, kvalme, hodepine, øresus, smerter i hver en celle i kroppen osv osv. Hoften ble betent og musklene fulle av melkesyre. Trodde jeg skulle daue der på et tidspunkt.

I dag er jeg fortsatt skikkelig dårlig, men jeg klarer å glede meg over denne ene timen som betydde så mye for meg og min familie. Det finnes nemlig folk med min sykdom som ikke klarer å reise seg opp av sengen uansett hvor mye de enn prøver.

Så til de som ser meg og tenker at jeg ser fresh og fin ut : husk at det kun varer en svært tidsbegrenset periode – for det meste av tiden ser jeg ut som på det siste bildet. Dette er min måte vise dere nyansene i hverdagen min på.

Håper dere hadde en fin 17. mai 🙂

louise-300x113

8 Comments:

 1. Men er det ikke flott at du ser fresh ut? Jeg synes det. Godt når det på innsiden blir skjult i et vakkert ytre.

  Håper sengeperioden ikke varer lenge!

  Det er jo veldig bra at du klarte være der og se på toget – en hel time! Og bra at det var mulig for deg å komme deg ut av folkemengden, at dere ikke ble stående fast der.

  Ønsker deg god og produktiv hvile så lenge du trenger det.

  • Joda, det er fint at folk syns jeg ser fresh ut, men noen ganger glemmer de at de ser meg på det beste og at denne perioden er kort. Fort å glemme at jeg er syk da, og lite hensyn taes. Du har sikkert kjent på det selv…
   Ja, jeg er veldig fornøyd og glad over denne timen. Samtidig er det skremmende å kjenne hvor lite man faktisk klarer.
   I dag er jeg helt død i kroppen og har masse vondt. Men det blir bedre etter hvert 🙂

 2. Ønsker deg en god hvileperiode og at formen blir bedre. Så bra at du fikk med deg litt av 17 mai du også, selv om det bare var en time så var nok det noe som betydde stort for både deg og din familie . Sånn ble dagen her hjemme også , Mor fikk med seg toget og så ble det hjem til sofaen . Men selv om kroppen får igjen for det i dag, så er jeg kjempeglad for at jeg fikk det til. Disse små gledene må man bare ta med seg:)

  • Ja, det er jo de små perlene der man må samle på. “Du har klart mere enn vi forventet, mamma!”, sa datteren min. Det var fint å høre. Ønsker deg en god hvile nå 🙂

 3. Så fint du fikk se henne i toget da hvertfall 🙂 Håper du føler deg bedre snart!

 4. Håper nedetiden blir kortere enn fryktet!
  Avdelingholt/ Anja Holt recently posted…Vigdis kommer kanskje…My Profile

 5. Så nydelig Sanne var i bunad! Virkelig =)

  Man må klamre seg til de gode dagene, timene og minuttene =) Flott at du fikk se henne i toget, og kosa deg ute med barna en stund. Det satte nok familien din pris på også =)
  Monica BJ recently posted…Oppskrift: BlåbærcurdMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge