One day, baby…..

we`ll be old!

I løpet av mine to dager hjemme i Fredrikstad, brukte jeg et par timer hos mine besteforeldre. Jeg er så heldig å ha en farmor og en bestefar som begge bor på Holmen eldresenter her i sentrum av byen.
Dette er eldreboliger for mennesker oppe i årene som klarer seg selv, men som ønsker å bo sentralt og hyggelig til sammen med andre i samme situasjon. De bor i hver sine leiligheter med kjøkken, bad, stue, soverom og balkong. Det er finnes ikke personalet på stedet som hjelper de i hverdagen, men de kan få vedtak om hjemmesykepleie fra kommunen på lik linje med andre hjemmeboende som trenger bistand.
Leilighetene er organisert som andelsleiligheter hvor de betaler et innskudd ved innflytting, samt en månedlig husleie for drift av borettslaget.

Ganske idyllisk faktisk:

2014-05-28 18.02.52

 

2014-05-28 15.45.57Bestefar har akkurat flyttet inn, og han holder på å “bo seg til”. Farmor har bodd der en stund allerede. Begge to har kjempe fine leiligheter, og det var virkelig koselig å få komme på besøk.

Bestefar spanderte middag på lillebror og meg i spisesalen. Veldig koselig sted med god mat og trivelig atmosfære.Vi spiste wienerbrød i hagen, og det var nesten som å være i syden.

Farmor har jeg ikke sett på veldig lenge, og det var helt utrolig koselig å få en god klem av henne. Hun er sprek som ei loppe, og synger og danser dagen lang. Hun hadde smurt gode rundstykker til oss, og vi koste oss på terrassen i strålende sol.

2014-05-28 14.02.52

Hadde jeg vært en smule eldre enn 32 år, hadde jeg søkt om leilighet på dagen! Bare se det tilrettelagte bade som bestefar har:

profil2

Her snakker vi luxus-life altså! Sklimatte, handicap-do, håndtak, dusjkrakk og gooood plass. Jeg skulle gitt mye for å hatt disse hjelpemidlene her for jeg blir så sliten av å dusje.

Jeg får si som Wenche i Costa del Kongsvik: – Dette her hadde jeg jaggu fortjent, asså!

Det stod en gjeng med forlatte rullatorer i enden av en nødutgang. I følge lillebror så ville sikkert ingen merke om vi “snæbber te oss en av dem derra der”, som han sa. Men det kalles stjeling, og det holder vi oss for gode til.

 

Det føles veldig godt og trygt å ha besteforeldrene sine her. Her blir den sosiale biten ivaretatt samtidig som det er fysisk tilrettelagt for eldre mennesker. Det ryktes om at damene i borettslaget drikker kaffe hver dag kl 16.00 i biblioteket, og at det stadig vekk er underholdning der.

Alle vet hvem alle er, og ingenting går dem husforbi. Det er som en egen liten koloni!

Kjære Holmen eldresenter: Hold av plass til meg om noen år!

 

louise-300x113

 

 

 

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.