Om å snu det negative til det positive…

2015-11-03 15.21.53

I dag har Gabriel og jeg hatt kosedag hjemme.

Han har vært så sliten etter helgen med både Hakkebakkeskogen på Nasjonalteateret og Halloween-fest her på lørdag. Jeg hadde lovet han en dag hjemme med Lego-bygging, og i dag holdt jeg ord.

Jeg hater egentlig å bygge Lego. Pakken han kom med var dessuten beregnet på barn fra 8-14 år, og det sier seg selv at dette er avanserte saker for en som knapt har bygget Duplo. Lego Ninjago fikk han til bursdagen sin i august, og han mente selv at det var på tide å tørke støv av pakken.

Hele 2.5 timer brukte vi på å sette sammen denne bilen og tilbehøret til den. Takk Gud for en detaljert instruksjonsbok med ca 50 sider (!) tegneforklaringer.

Så hva er det positive med å bruke så mye tid på noe jeg ikke liker?

Jeg oppdaget etter hvert at dette var god finmotorisk trening. I tillegg får det kognitive kjørt seg da man må lese og forstå bruksanvisningen. Dette er to felt som jeg merker en stor svekkelse på som følge av ME`n. Gabriel og jeg fikk dessuten litt kvalitetstid sammen, og jeg kunne ligge mens jeg bygget sammen med han.

Vi har en eske til vi må bygge før jul, så det er bare å rust seg til ny dyst 😉

louise-300x113

Kommentarer

2 Comments:

  1. Jeg liker veldig godt å bygge lego, så lenge jeg får bygge akkurat det jeg vil, og det får jeg sjeldent når jeg bygger med ungene mine. Hehe 🙂 men vil tipse dere om å låne en legobok på biblioteket. Fantasien vår på legobygging har blomstret etter at vi lånte den, så også at det var kommet to forholdsvis nye i bokhandlerne nå.
    Anita Husevåg recently posted…40 tips til hjemmelagde julegaverMy Profile

    • Jøss, finnes det bøker om det også, ja. For meg er disse bitene små og irriterende. Etter å ha brukt så lang tid, er jeg livredd for at den skal gå i oppløsning, ha ha ha.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.