Nydelig pastasalat -enkel oppskrift!

 

2014-06-29 17.38.35-2

I dag vil jeg dele en super enkel oppskrift på pastasalat med dere.

Denne laget jeg første gang til en avslutning på Sannes skole. Alle skulle ta med en rett hver som skulle settes på et koldtbord. Jeg var veldig nervøs for dette, da jeg ikke er en god kokk. Jeg ønsket å ha med en rett som var kald slik at jeg ikke burde være redd for at maten skulle bli lunken før folk hadde forsynt seg. Dessuten var det viktig at også barna likte ingrediensene. Jeg samlet sammen de ingrediensene jeg selv likte, og laget en pastasalat. Heldigvis var bollen tom da vi dro hjem 🙂

 

PASTASALAT

Oppskriften er beregnet på 4 personer.

  • En pakke cherrytomater
  • 1 boks creme fraiche
  • 1 pakke ruccola salat
  • 1 bunt stangselleri
  • 1 pakke spaghettiskruer (350 gr)
  • 1-2 pakker smårettskinke (340gr)
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

  • Vask hender og grønnsaker!
  • Kok pastasalaten som angitt på pakken, og skyld den under kaldt vann etterpå til den er romtemperert
  • Bland creme fraiche og smårettskinke inn i pastaen
  • Kutt opp 3/4 deler av pakken med ruccola, og tilsett dette
  • Kutt opp en passende mengde med stangselleri, og tilsett dette
  • Krydre med salt og pepper, bland godt
  • På toppen av salaten legger man ruccola og tomater som pynt

Tips: Servèr med varme hvitløksbrød eller rundstykker om man ønsker det.

2014-06-29 17.39.16

Stort enklere blir det ikke. Den er rask og lett å lage, ingrediensene er billige, og den holder seg godt. Vi pleier å servere denne til de voksne istedet for pølser ved barnebursdag. Den kan serveres som lunsj, men også som en lett middag slik jeg gjør i dag 🙂

louise-300x113

10 Comments:

  1. Den oppskriften skulle jeg hatt da vi var på Amfi.Den er bare gørgo

  2. Den oppskriften skulle jeg hatt da vi var på Amfi.Den er bare gørgo

  3. Pastasalat er godt, særlig i varmen. Nå mangler vi bare varmen!
    Lammelåret recently posted…Kjøpt og betalt?My Profile

  4. Dette så veldig enkelt og godt ut 🙂

  5. Den så veldig god ut! Tenker jeg må spare den oppskriften til sommersesongen nå ja 😀
    Anita Husevåg recently posted…VÃ¥r 17.mai feiringMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge