Når 3,6 kg er litt for mye…

I dag, 12.09.17, fyller vår lille chihuahua 6 måneder.

Det var derfor på tide med en 6 mndrs-kontroll av dyret, og grunnet tilfelle av smittsom leverbetennelse her på Østlandet måtte han også ha ekstra DHPPi-vaksine.

Kasper fikk denne vaksinen ved både 8 ukers og 12 ukers alder. Han skulle dermed ikke vaksineres igjen før ved 15 mndr. Men nå nylig kom det nye retningslinjer grunnet en hendelse hvor en liten fullvaksinert valp fikk leverbetennelse til tross for vaksinen. Valpen døde dessverre. Noen valper blir derfor ikke immune, og en ny vaksine er nå anbefalt ved 16 ukers alder (i tillegg til ved og 8 og 12 uker).

I følge NKK sin rasestandard skal ikke en chihuahua veie over 3 kg som voksen. Vår lille Kasper veier nå 3.6 kg, og han er bare 6 mnd!

Heldigvis er han ikke overvektig.

Han er velproposjonert, ikke noe ekstra fett

– bare full av muskler!

Kasper er ingen veskehund. Han går opp mot 1.5 mil i skauen uten å ville bæres. Han elsker å balansere, hoppe og leke med vennene sine. Han har en utholdenhet, smidighet og styrke jeg ikke har sett maken til på et så lite dyr. Han får lov å være en hund selv om han er liten.

Alt var tipp topp på undersøkelsen med unntak av at han ikke har felt hjørnetennene i overkjeven enda. Der er de nye tennene på vei ut, så om han ikke mister melketennene innen et par ukers tid nå så blir det tanntrekking på han.

I premie fikk han seg ny tursele.

Denne er større enn den han har, og det tror jeg han trenger slik som han vokser om dagen.

Gratulerer så mye med 1/2 års dagen, lille mann.

Nå skal vi ut i mørket med regndekken og refleks på. Jeg vet du ikke liker regn, men på do må du 🙂 

 

 

 

Kommentarer

4 Comments:

 1. Jeg er så glad for å se at han er en aktiv kar. Jeg vet han koser mye med deg, hunder er fenomenale og tilpasningsdyktige. Han merker når du trenger støtte og samtidig kan han være aktiv. Jeg blir glad!!!

  Takk for at dere ikke lagde en veskehund!!!! 😘
  Avdelingholt/ Anja Holt recently posted…Hektisk liv, sa hun ikke!My Profile

  • Ja, han tilpasset seg familiedynamikken fra første dag. Han koser, sover og slappet av hele formiddagen. Når barna kommer hjem så er det bånn pinne.Elsker å gå på tur i skogen og å være med kompisene sine. Han er ikke særlig glad i å være alene da så må trenes litt der.
   Veskehunder er noe tull! Hund er hund uansett størrelse 🙂

 2. Altså, ikke mer enn 3 kilo!! Oj, det visste jeg ikke.
  Så lenge han er aktiv og glad, så er det vel fint?

  Han ser så kul ut! Jeg digger han! Gratulerer med 6 mnd dagen, Kasper! 🎈
  Linn/FruBevers Hverdag som daglig leder i fam. O.J. recently posted…Endelig er det lys og tak igjen i TV stuen !!! (Interiør)My Profile

  • Nei, 1.5-3 kg er rasestandard-målene. Altfor lite, spør du meg. Han har store foreldre og var størst i kullet, så regnet med at han ville sprenge den grensa der. Han er drit kul! Vannvittig med personlighet. Stjeler som en ravn hele tiden og gjemmer det i buret sitt 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.