Morsomme historier rundt mitt uvanlig etternavn…

rp_headerhjerte2-576x1024.jpg

Da jeg giftet meg med Robert i 2006, byttet jeg etternavn fra Andersen til Zagar. Etternavnet stammer fra min svigerfar som opprinnelig er fra Slovenia. Alle i Norge klarer å stave Andersen uten problemer, men så fort jeg nevner at Zagar staves med bokstaven Z, ser jeg øynene rulle av usikkerhet hos folk.

Jeg har fått utallige spørsmål om dette navnets opprinnelse. Midt i en gynekologisk undersøkelse med høna full av utstyr, spurte gynekologen hvor navnet mitt kom i fra. Det samme skjedde i tannlegestolen hvor jeg med kjeften full av borr, sug og annet faenskap ble spurt om å redgjøre for mitt etternavn. Ikke akkurat passende situasjoner, spør du meg.

Da vi giftet oss kom det folk langveisfra som aldri hadde hilst på Robert før. De endte opp med å gratulere Roberts forlover så mye med bryllupet. Han er nemlig mørk i håret, og de trodde jeg giftet meg med en syd-Europeer. Navnet var tross alt utenlandsk…

En gang Robert skulle bestille seg billett til Danskebåten, stod det “Robert Sagar Med Zet” på billetten. Han hadde sagt til damen i booking-telefonen at han het Robert Zagar med Z.

For oss er det kryss i taket om etternavnet er stavet rett. Egentlig skrives det med en tøddel over den ene a`en, men klok av skade forsvant den raskt etter at svigerfar kom til Norge. Det er i grunn bra for jeg har ikke den tøddelen på tastaturet mitt engang.

Jeg syns det er fint å skille seg ut litt, og jeg angrer ikke på at jeg byttet ut Andersen 😉

Noen andre som sliter med navnekrøll?

louise-300x113

Kommentarer

4 Comments:

  1. Tro det eller ej men mitt efternamn blir alltid fel. Släng även in att stava Linda med H. Och dessutom ha ett barn som stavar Jonatan utan H. Oj oj kaos.

  2. Slår ikkje Vigdis då ho og Stian kjøpte kaffi på Starbucks i Praha og dei hadde stava namnet hennar “Villgris”.. Den ler me godt av enno, Stian mest ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.