Mitt lille koffert-mysterium!

Det ble et godt opphold på bloggen, og det skyldes stort sett dårlig ME-form.

Sist helg inviterte min kjære svigermor meg og mine svigerinner med på Les Misérables. Jeg hadde gledet meg til denne kvelden i lang tid, og gjorde det jeg kunne i forkant for å spare opp energi til å bli med. Det klarte jeg, og det var en fantastisk kveld på alle måter. Forestillingen er noe av det beste jeg har sett, og jeg skal se den igjen i desember. Dessverre ble jeg skikkelig dårlig uka som var. Migrene, frostrier, kvalme, oppkast og svimmelhet. Klarte ikke stå på beina, og måtte ligge i mørkt rom. De er prisen å betale for folk med min sykdom etter å ha vært i aktivitet.

Nå føler jeg meg bedre og vi har hatt barnefri i helga for å kunne slappe av.

I stad flyttet vi inn oliventreet og plantene fra verandaen. Vi har fått de til å overvintre før, og vil gjerne prøve på det igjen. Robert trengte plass til oliventreet sitt, og dermed måtte jeg flytte på min gamle koffert jeg har stående til pynt.

Jeg elsker gamle ting fra to generasjoner tilbake og digger å blande nytt og gammelt. Jeg har hele tiden trodd at den lille kofferten var min bestefars. Jeg har heller aldri åpnet den – før i dag!

Den lille kofferten er dekket med linning i bomull.

Den er liten og veldig gammel, men FOR en kvalitet på håndverket.

I lommen fant jeg nøklene til låsen og en tag som viser dens rette eier. Den har tilhørt “Kari Utberg, f. Gundersen”. Det er altså min bestemor som døde for snart 11 år siden. Hadde hun levd, ville hun vært i begynnelsen av 90-årene nå. Jeg ble grepet av et stort savn der og da. På rent instinkt tok jeg ut bagasjelappen av tagen, og bak bestemors lapp fant jeg en tilsvarende lapp. På den står det “Alfhild Gundersen”. Det er min oldemor. Begge lappene har påtrykket nydelig skrift. Bestemor jobbet på trykkeri, så det må være grunnen.

Jeg lurer på hva de brukte denne lille kofferten til?

Den rommer knapt et par truser og tannbørste.

Hvor har den vært? 

Jeg ser den er kjøpt i Fredrikstad fordi den har et klistremerke hvor det står “J. Kihle & Co, Fredrikstad”. Noe mer enn det vet jeg altså ikke om den, men den må minst være 50-60 år gammel ut i fra når bestemor jobbet på trykkeriet, når hun giftet og når oldemor faktisk var i livet.

Så finner jeg altså en interessant ting til. En sko!

En grønn, liten og slitt sko. Brukt av et barn for svært mange år siden. Den lå i lommen sammen med de andre tingene.

Hvem eier den?

Og hvor er den andre skoen?

Dette må jeg finne ut av på en eller annen måte.

I denne minimalistiske verden hvor alt skal bestå av svart/hvitt og glatte, glansede flater, syns jeg det er ekstra stas med slike gamle ting. Joda, mange hjem med minimalistisk stil er flotte å se på, men de mangler en ting for meg – de mangler sjel!

 

 

Kommentarer

8 Comments:

 1. Så spennende.. Er moro med gamle ting. Jeg er selv alt for dårlig tll å ta vare på slikt..
  Livet i Casa Didriksen recently posted…Å fornye seg..My Profile

 2. Så spennende, tenk at du ikke har åpnet denne før nå! Herlig at du deler, hvem tror du eide denne skoen?
  Avdelingholt/ Anja Holt recently posted…En ny start!My Profile

  • Jeg fikk mange ting samtidig fra bestefar da bestemor døde. Tenkte aldri på at den kunne inneholde noe. Skoen lå gjemt i en lomme i kofferten så man hørte den heller ikke når man ristet på kofferten. Har spurt i familien, men ingen vet hvem den er sin, hvorfor den var gjemt i lommen eller hvor den andre skoen er. Det er en liten sko str 23.
   Kanskje den har vært bestemor sin? I så fall er den godt over 90 år gammel😊
   Louise recently posted…Mitt lille koffert-mysterium!My Profile

 3. Å! Er lite mysterium!
  Så spennende! Du må være litt detektiv altså!

  Når det kommer til oliventre, så har jeg to stykker jeg har i flere år. Når frosten kommer, slenger jeg de inn i boden og da overleverer de. Det kommer til og med oliven på de!
  Linn/FruBevers Hverdag som daglig leder i fam. O.J. recently posted…Halloween is here – er du klar for knask eller knep?My Profile

 4. Hei kjære Louise.
  Det ble meget rart for meg da jeg fikk se den lille kofferten. Jeg husker den meget godt, og skoen som ligger i den har vært min da jeg var ganske liten. Jeg vet ikke hvor den andre har tatt veien. Alderen på skoen nærmer seg nå 90 år. Husker godt de to adresselappene som du beskriver. Jeg var jo gift med Kari, som du vet.
  Ta godt vare på den.
  Hilsen bestefar.

  • Næææh, bestefar! Er det sant? Er det din sko?!
   Så kult at du kjente den igjen. Spurte mamma, men hun visste ikke. Det er en liten sko så du kan ikke ha vært mer enn 1-2 år da du hadde den på.
   Jeg tar godt vare på både skoen og kofferten med lappene, jeg.
   Nå står den ved siden av det sammenleggbare runde kirsebær-bordet fra oldemor med elefanten oppå.
   I vår leilighet finnes det masse ting fra bestemor og deg, og mye av det stammer fra oldeforeldrene mine.
   Louise recently posted…Partyking.no: Alt du trenger til den ultimate festen!My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.