Mannen med ljåen kom på besøk med Norovirus i sin hånd!

norovirus-NHS-Trust

 

Dette innlegget passer muligens ikke med min bloggvisjon om å samle de gode tingene i hverdagen….eller vent? Det gjør faktisk det, for jeg OVERLEVDE!

Gabriel dro i gang “kalaset” tidlig fredag morgen med å kvitte seg med torsdagens kveldsmat den gale veien ut. Han fortsatte med å være tufs, kaste opp og løpe litt på do utover dagen. Han eter jo forsatt på det meste han finner, det være seg tyggis og godteri han finner på bakken. Var sikker på at han hadde spist noe dritt med ulumskheter på. Han kviknet til på lørdagmorgen, og vi alle var glade og fornøyde…

På lørdag spiste vi nydelige ferske Hvaler-reker, min favoritt. Den gleden satt i kroppen helt til Robert plutselig ble grønn i trynet og forsvant på do. Mere så vi ikke til han den kvelden…. Kl 03.00 ble jeg plutselig akutt kvalm og kastet opp 2 ganger før jeg sovnet igjen. Kl 07.00 satte faenskapet virkelig i gang for fullt. Reker, majones og dill kom opp i skjønn forening, og halvfordøyde reker lukter ikke godt… Hele kroppen ristet og jeg hadde virkelig ikke kontroll på noe som helst. Når du spyr deg ihjel og setter deg ned på gulvet etterpå, for så å finne ut av at du sitter i en dam med kroppsvesker som har kommet den andre veien uten at du engang har merket det MENS du spyr – da er du sjuk altså! På et punkt var jeg overbevist om at jeg så mannen med ljåen. Da svimet jeg av og datt fra dassen og ned på gulvet bevisstløs. Våknet i en dam av dritt og spy, glad for å ha overlevd! Leddsmerter, feber og hodepine kom i tillegg…

Slik fortsatte det i et helt døgn! Sanne var siste mann ut med sprutoppkast og tårer. Det var ikke bare oss, men samtlige familiemedlemmer fikk besøk av faenskapet.

Norovirus smitter FØR det bryter ut, mens du er syk og 2 DAGER ETTER at du er frisk. Bryter det ut i en familie hvor folk lever tett på hverandre, så er man forhåndsdømt. Det er ekstremt smittsomt, og med mindre du desinfiserer deg selv og huset med klor, alkohol og rengjøringsmidler non-stop, så har du ikke sjans til å slippe unna.

Jeg har jobbet flere år både på infeksjonsavdeling og mage-tarm avdeling på sykehuset. Jeg har vel aldri hatt større medfølelse for mine pasienter med gastroenteritt som nå. Har full forståelse for at gamle mennesker og andre med nedsatt allmenntilstand faktisk står i fare for å stryke med på grunn av dette. Bakteriene skal ut, og det sørger kroppen selv for, men det er en enorm belastning for kroppen og faren for alvorlig dehydrering er stor.

Hvis dere skulle få faenskapet på døra og overleve dritten: HOLD DERE BORTE FRA ANDRE MENNESKER I 2 DAGER ETTER AT DERE HAR BLITT FRISKE!

louise-300x113

 

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.