Lys som interiør

annonse

produktbilder

 

Jeg er over snittet glad i lamper.

Lyset fra en lampe gir et mer behagelig lys for mine øyne enn det selve dagslyset gjør.

Vi har en gjennomgående leilighet med store vinduer og moderat stor stue. Mye lys kommer inn i rommet via vinduene, men lite direkte sollys dessverre. Vi har nemlig morgensol, noen som igjen fører til at leiligheten raskt blir mørkere på ettermiddagen og kvelden. Noe av det første jeg gjør når jeg kommer hjem, er nettopp å sette på lysene i de ulike lampene. Mannen min liker svakt lys – jeg litt sterkere. Det har vi løst ved å ha lys med dimmefunksjon.

I stuen har vi kun taklampe over spisestuebordet. I resten av rommet har jeg plassert ut ulike lamper på områder jeg ønsker å fremheve. På den gamle kommoden i teak står bestemors enda eldre nattbordslampe. Lampeskjermen er håndlaget og med broderier. Den er et interiørobjekt i seg selv for meg. Og borte i kroken lyser en lampe rett på og fremhever min oldemors utskjærte bord i kirsebærtre.

Det er nemlig sånn at lamper som lyskilde kan være en del av interiøret ,

enten i kraft av egen utforming eller ved at lampens lys gir fokus til andre interiørdeler.

 

 

Jeg vurderer en taklampe over stuebordet og ble veldig inspirert av å kikke på flere bilder fra siden til Lampegiganten.no hvor lampene glir inn som en viktig del. Bare se på dette lekre, hvite rommet hvor lampene tar fullstendig oppmerksomheten ved å være eneste fargekilde.

 

 

Min favorittlampe i vår leilighet, ligner veldig på den fine lampen dere ser over her.

Den har høye bein slik at den rager godt over sofakanten. Jeg har plassert den i et hjørne på motsatt side av tv`n, slik at den gir et godt motlys fra den skarpe tv skjermen. Siden lampeskjermen er i svart tekstil, slipper den ikke ut mye sterkt lys på en gang. Den gir heller et behagelig og dempet lys som skaper en lun stemning i sofakroken min.

Hadde jeg hatt et hus med mange rom, ville jeg faktisk hatt denne type lampe flere steder. Både fordi den er dekorativ i seg selv, men også fordi den gir en god belysning til selve rommet.

 

Neste gang du skal innrede et nytt rom 

– ta belysningen med i interiøret

 

Kommentarer

One Comment:

  1. De på toppbildet ditt er råstilige! Skille gjerne hatt sånne hjemme. Meeen er veldig fornøyd med PH Kongle lampene mine.
    Lys og lamper er vitkig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.