Lille Kasper hadde for mange tenner i munnen sin…

Som dere vet, har vi en 3.7 kg tung, lodden kjærnekar i vår familie.

Kasper har nå blitt 8 mnd gammel og stor gutt. Faktisk er han tenåring å regne. For en stund tilbake var Kasper nødt til å legges i narkose. Det er sånn med de minste hunderasene at de ikke feller alle melketennene sine slik de skal. Kasper felte ikke sine hjørnetenner oppe, og dermed hadde han brått doble sett av de.

Sanne og jeg gruet oss veldig til å levere han for tanntrekking hos Sinsen Dyreklinikk – Dyrenes venn. Vi visste at de kom til å ta godt vare på han, men han er gullgutten vår og jeg er nok like glad i han som jeg er i min mann og mine barn. Det er ofte Kasper og jeg her alene, og han er et enormt stort lyspunkt i min hverdag.

Her har Kasper fått sprøyte med sovemiddel. Det fikk han mens han satt trygt og godt på Sanne sitt fang. Den sprøyten virket veldig raskt og snart var Kasper slapp som ei sviske med tunga hengende ut av munnen.

Akkurat det punktet der var ille. Det både føltes og så ut som hunden var helt død. Sanne gråt sine modige tårer, og jeg måtte konsentrere meg om å sikre frie luftveier ved å holde hodet hans rett slik at han fikk puste (en gang sykepleier – alltid sykepleier!).

Da Kasper sov godt og ble hentet av veterinæren, dro hele familien på pizzarestaurant mens vi ventet på at han skulle bli ferdig og klar til å reise hjem.

Det var en tufs, liten gutt vi hentet på klinikken.

Han var bedøvd i kjeven og det skummet store mengder spytt i flere timer etterpå. Han lå på teppe sitt og fikk god trøst av Sanne resten av kvelden.

Heldigvis var det en ukomplisert tanntrekking, men ho mor her kan trygt konstantere at en liten hund vekker vel så mye bekymring som et sykt barn. Hva skulle jeg gjort uten Kasper? Huff, orker ikke tenke på det!

Jeg vil også passe på å fortelle dere om den store prisvariasjonen på dette inngrepet. På Sinsen Dyreklinikk – Dyrenes venn er prisen 1900 kr for tanntrekking av melketenner hos hund. Da er alt inkludert og det spiller ingen rolle hvor mange melketenner det er som skal trekkes. På en konkurrerende kjede her i Oslo fikk jeg oppgitt at det samme inngrepet ville koste 6-7000 kr. Enormt stor prisforskjell. Dyrenes venn-kjeden har flotte klinikker og prisene er gunstige. De har også åpent i helgen uten ekstra gebyr. Ta en liten ringerunde og søk litt på nettet før dere velger veterinær. På tilgjengelighet og pris varierer. Vi har vært flere ganger på Sinsen Dyreklinikk – og vi er super fornøyde!

 

Kommentarer

4 Comments:

  1. Å! Søte lille Kasper!
    Godt han fikk god pleie og ikke minst at dere var der da han sovnet, jeg har stor tro på at det gjør dyrene (og mennesk) roligere, til tross for stress/usikkert rundt det i utganspunktet.
    Linn/FruBevers Hverdag som daglig leder i fam. O.J. recently posted…Spennende kveld med VG’s journalist og fotograf …My Profile

  2. Jeg har hatt to litt større gutter, de veide faktisk mer enn meg, men du verden altså…. de var mine unger! Narkose var grusomt, virkelig, det føltes som de døde. En god veterinær skal man ta seg tiden til å finne, og jeg er glad dere er godt ivaretatt!
    Avdelingholt/ Anja Holt recently posted…Fra en stemor til Den Nye DamaMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.