Gabriel er en spurv!

Gabriel går i en estetisk barnehage. Denne barnehagen har fokus på at barna skal få oppleve det vakre i de små ting. De bruker sansene mye, og tilnærmer seg alt som finnes i naturen gjennom disse. De lukter på blomstene, tar på bladene, hører på fuglesangen, og ser på alle fargene. Gabriel elsker å male, og det gjør de veldig mye av. Plutselig kan man se 10 barn med forklær på som maler på hvert sitt staffeli når man kjører forbi barnehagen. Uteområdet er variert og stort, og det syns jeg er viktig for motorisk utfoldelse. Musikk og skuespill er de dessuten helt råe på. Her om dagen fikk vi en film de hadde laget om fotball VM. Alle de store barna medvirket, og det var så gøy å få se. Det pedagogiske opplegget er variert, og hver eneste ukedag er nøye planlagt. Bursdagfeiringen er så omfattende at jeg ble helt blåst av banen. Ikke rart de gleder seg til å feire i barnehagen!

Da min lillebror gikk i barnehagen for nesten 20 år siden, hadde de kun samlingstund om morgenen. Resten av dagen satt “tantene” og drakk kaffe mens barna hadde frilek. Det er i hvertfall det bildet min bror tegnet av barnehagehverdagen på den tiden. Da han endelig ble 6 år, fikk han gå i “førskolegruppa”. Der lærte de noen bokstaver og tall, men de hadde ikke små regneoppgaver og trening i å kunne skrive navnet sitt slik de har i dag. Mye har skjedd i løpet av disse årene.

Gabriel har gått i en gruppe kalt “Spurvene” i hele år. Denne gruppen består av alle de barna som er født i 2010, og gruppen går på tvers av avdelingene.  I dag var siste dag for “Spurvene”, og neste år blir han en enda større fugleunge!

Se hva Gabriel kom hjem med i dag:

 

2014-06-26 17.29.28

 

Mappen er full av tegninger og bilder fra “Spurve”-tiden dette året. Var den ikke fin?

louise-300x113

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.