Lær barna deres nødnumrene!

rp_helikoptervm-1024x7682.jpg

Sanne fyller 8 år i dag, og i gave fikk hun blant annet en ny mobiltelefon.

Hun har alvorlig astma, og har vært mye inn og ut av sykehus for dette. Jeg så derfor mitt snitt til å ta en prat med henne angående nødnumrene da hun kom fra skolen i dag.

Jeg vil ikke lagre dem på mobilen hennes fordi jeg er redd hun skal komme til å ringe et av dem ved et uhell. Plutselig har hun puttet mobilen i lomma uten tastelåsen på og kommer borti en knapp.

Vi snakket om hvem hun skulle ringe dersom hun ble syk og ikke fikk puste, eller dersom hun fant en skadet person på skoleveien hjem. Barn kan også være vitne til ulykker av forskjellige art. Vi vet at jo tidligere man ringer, dess større er sjansen for at mennesker overlever alvorlig sykdom og skade.

Det samme gjelder ved brann. Gabriel har hatt brannvernmåned hele oktober. Han går rundt og messer om at man skal ringe 110 ved brann hele tiden. Nå er han for liten til å kunne manøvrere en mobil, men jeg håper han fortsetter å minne søsteren sin på hvem hun skal ringe dersom det begynner å brenne.

Politiet snakket vi ikke så mye om. Jeg er nemlig redd for at hun ringer de hvis hun oppdager at noen har stjålet viskelæret hennes eller hvis noen er slemme mot henne. Det er litt drastisk, så den praten tar jeg når hun blir enda litt større.

Husk at uansett hvilket av nødnumrene man ringer ved brann/ulykke/skade, så settes du over til rett sted. Operatøren du møter på nødlinjen hjelper deg med det.

nedlasting (1)

Lær barna deres nødnumrene i dag – vi vet aldri hva morgendagen bringer!

louise-300x113

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.