KRY- nå kan du få legekonsultasjon via en app

Annonse

Alt effektiviseres her i verden, og det gjelder også helsevesenet.

Nå har det altså kommet en app ved navn KRY som gir deg muligheten til å få en 15 minutters legekonsultasjon via mobilen din.

I løpet av mine 12 år som sykepleier har jeg svart på flere hundre medisinske spørsmål fra familie, venner, venners venner, kollegaer, naboer osv. Ja, for de fleste av oss har behøvd et par medisinske råd i livet, og ofte sitter det litt langt inne å bestille time hos fastlegen for mindre helseproblemer.

Barn er ofte syke, de får utslett, de blir snørrete, de får betennelser i sår eller de får vondt i magen. Lista er lang på småfolk under 18 år når det kommer til sykdom og småskader. Vi foreldre har mer enn en gang sittet på legevakta med poden i timesvis eller ringt legevaktstelefonen for råd. Hvor mye Paracet skal man gi? Hvor mye væske skal barnet ha i seg? De fleste kjenner igjen hva det er jeg snakker om.

Også har man seg selv da. Plutselig dukker det opp et utslett eller man får en betent tå. Kanskje har man øreverk og det renner puss fra øret? Eller man mistenker urinveisinfeksjon.

Man kan også bli syk på steder langt unna sivilisasjonen. På hytta for eksempel. Det er langt til legen og man vil helst vite om man trenger raskt legetilsyn, eller om man kan se an noen dager.

Det er ved alle disse mindre småtingene som ikke trenger langvarig oppfølging, prøvetaking, radiologiske undersøkelser, fysiske undersøkelser hvor legen på kjenne på organer osv. jeg tenker at denne appen er super å bruke.

 

 

Selve appen er veldig oversiktlig og enkel å bruke.

Det er kort ventetid på time, og man følger stegvise og godt forklarte punkter når man skal bestille time.

Man må logger inn med BankID, registrerer seg og oppgir fødselsnummer ved timebestilling (kryptert).

 Informasjonen man fyller ut ved timebestilling virker å være de samme spørsmålene fastlegen stiller når man kommer dit. Ved behov henviser legen deg videre til de instansene som behøves.

Konsultasjonen blir journalført og e-resepter lagres på apoteket og hos HelseNorge.

Det er gratis for barn under 18 år å få legekonsultasjon via KRY. Som forelder kan man logge seg inn som seg selv og så bestille time for sitt barn.

Det er også gratis konsultasjon for alle med IF Vertikal helseforsikring.

For barn over 17 år og voksne er prisen 350 kr.

Åpningstidene imponerer meg faktisk:

Hverdager: 07.00 – 22.00

Helger: 08.00 – 22.00

Appen kan du laste ned HER

Jeg ser for meg at KRY kan avlaste både legevakt og legekontorer for en rekke mindre medisinske tilstander, og spesielt når det gjelder barnesykdommer og rådgiving.

Etter å ha testet appen selv, vil jeg definitivt bruke KRY dersom jeg eller mine barn har et medisinsk problem jeg tenker kan løses uten at man må møte fysisk opp hos legen.

KRY erstatter jo ikke fastlegen på noen måte, men de kan være et godt supplement!

 

Kommentarer

One Comment:

  1. Jeg skal definitivt teste, på utvalgte sykdommer, heldigvis lenge siden vi har trengt lege nå!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.