Kjæresten? – Nei, han har jeg ikke sett…

rp_2014-09-24-07.56.34-576x10241.png

Hvert år siden vi ble sammen for over 10 år siden, har mannen min og jeg reist på en årlig helgetur sammen. Reisemålene har vært alt fra Monaco/Nice til spaopphold på Hankø. Det har vært en kjærkommen tid for oss hvor vi har kunne kose oss i hverandres selskap uten barn og familielogistikk.

Denne tradisjonen ble nedprioritert da jeg ble syk for 2 år siden. Siden da har vi hatt mere nok med å få hverdagen til å gå rundt med to små barn og min sykdom. Jeg er kontinuerlig sliten av å være syk uten å se fremgang, og kællen er dødssliten av å ta vare på meg og to barn. Frustrasjonen bygger seg som kjent opp når man blir utsatt for press eller stressbelastning. Jeg prøver så godt jeg kan å hjelpe til hjemme og med barna, men funksjonsnivået mitt ligger langt unna slik det var før. Det er vondt å vite at jeg er årsaken til at kællen er sliten, og samtidig ønsker jeg at han skal se at jeg prøver så godt jeg kan.

Vi har vel aldri trengt en helgetur sammen mer enn det vi gjør nå. Takket være mildt press fra familie og venner, og noen diskusjonsrunder om pengeprioritering og min formkurve – ble tur til Dublin bestilt i slutten av november.

Før var vi mindre opptatt av kvaliteten på hotellet eller gunstige flytider. Det viktigste var at hotellet lå sentralt ift shopping og uteliv. I år har vi helt andre preferanser. Vi må nok en gang ta mange hensyn til meg og min M.E dersom jeg skal klare å krabbe ut av senga for å bli med på dette.

Jeg tror faktisk kællen lyktes i å finne et godt alternativ. Vi flyr fra Rygge med Ryanair med flytider på den tiden av døgnet hvor jeg fungerer best. Turen er kun fra fredag til søndag slik at det ikke blir for lenge for meg. Det eneste vi var uenig om her, var hvorvidt jeg trengte å bestille “prioriterende ombordstigning” og “assistanse på flyplassen”. Jeg skulle gjerne hatt en sånn bil som hentet meg ved gaten og kjørt meg til taxiholdeplassen, men det syns kællen var for flaut å bestille. Han gikk i det minste med på å bære kofferten min 😉

Hotellet er et gammelt slott som heter Clontarf Castle. Nydelig atmosfære i stille og rolige omgivelser. Det ligger 15 min gange fra sentrum, noe som er altfor langt for meg å gå – men i Dublin er taxi billig! Her kan jeg hvile i fine omgivelser og spise god mat med min kjære.Vi har vært i Dublin før, så vi trenger ikke bruke opp energien på å finne frem og bli kjent i byen. Målet er uansett å tilbringe litt tid med hverandre.

Vi vet jo at det er en reell sjanse for at jeg er for dårlig til å reise når dagen kommer, derfor har vi sørget for avbestillingsforsikring. Kællen vet at jeg må være helt i ro i mørket mange dager i forveien for å kunne spare opp litt energi. Derfor er han forberedt på å ta støyten her hjemme mens jeg ligger til lading. To-tre dager med litt aktivitet betyr også minst 1 uke i senga med ekstremt dårlig form når vi kommer hjem. Så alt dette må vi ta i betraktning når vi bestiller en slik tur. Men det er vi forberedt på!

Prisen var forresten veldig god. Hele turen med fly og hotell fra fredag til søndag kom på 2350 kr pr. pers. Nå skal jeg bruke tiden frem til vi reiser i november på å hvile og spare penger. Tre dager med livskvalitet vil jeg leve lenger på.

Krysser fingrene for at jeg klarer å reise, og at vi får en fin tur sammen!

louise-300x113

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.