Kjære nabo: Jeg følger med på deg!

img141

I et hvert nabolag skjer det ting bak husets fire vegger som ikke er så positive…

Min historie er helt reell, og den bygger på en hendelse jeg observerte i helga. Vi har nemlig fått nye naboer. De bor i blokka ved siden av, og vi i naboblokka kan fint observere hva som skjer i den lille leiligheten gjennom stuevinduene.

Det vi observerer en hel lørdagskveld til langt ut på natten, er en foresatt som har ansvaret for et større barn. Barnets alder vil jeg tro er 12-14 år. Gjennom hele kvelden sitter den foresatte i sofaen og røyker og drikker alkohol. Musikken er på full guffe og barnet virker urolig. Det oppstår flere situasjoner hvor de “lekesloss” med hverandre. Dette resulterer i roping og skriking fra begge parter. Til slutt er den foresatte så full at han ligger på gulvet sannsynligvis ute av stand til å komme seg opp. Barnet kaster et pledd på han, og legger seg til å sove alene på soverommet. Musikken er fortsatt på, lyset er på og tv er på. På gulvet ligger han som har ansvaret for et mindreårig barn. Dritings!

Ved flere anledninger prøvde vi å oppnå kontakt med gutten. Det var tydelig at han var flau over situasjonen og turte ikke gjengjelde kontakten. Men for meg var det viktig at gutten så vi var tilgjengelige for han dersom han trengte hjelp.

Mulig dette var en engangshendelse, men uansett er det ikke greit å drikke seg fra sans og samling når man har ansvaret for et barn. Det er omsorgssvikt på høyt plan!

Derfor, kjære nabo, kommer jeg til å glo inn i stuevinduet ditt daglig fra min balkong. Ser jeg at dette gjentar seg ofte så ringer jeg en instans som kommer og ivaretar det barnet du har hjemme hos deg. Dette handler ikke om trusler, men om å bry seg om et barns sikkerhet. Det plikter jeg å gjøre!

vinrod-underskrift2

Kommentarer

9 Comments:

 1. Hipp hurra for nabokjærringa!

  Ja, du skal bry deg og NEI dette er ikke greit.

  Jeg tenker at jeg kan ta ett glass vin eller to. Men om noe skjer skal jeg klare å gjøre skikkelig rede for meg og hendelsesforløp om noe skulle skje.

  Det er forskjell på å klø og skyte av seg foten.

  Så fortsett å kikke, jeg anbefaler faktisk at du skriver det ned også. I ettertid vanskelig å dokumentere med bilde, og film, men kanskje om det blir en gang til?
  Avdelingholt/ Anja Holt recently posted…Boeuf Bourguignon – vanskelig å uttale men lett å lage!My Profile

 2. Takk og lov, at du kontakter en annen instans om det skjer en gang til. Barn trenger nabokjerringer og alle som ser de, for de vil ofte ta foreldrene i forsvar helt til jorden går under, samme hvor tøft det er i livet sitt.
  og gjør som Anja nevner, skriv det ned. Det i går også. For alle små ting kan gi et stort og totalt bilde.
  Nann Karin recently posted…Søndagsstrikk: Oppskrift på tova votterMy Profile

 3. Så bra du bryr deg!!
  Som du sier, det er din plikt å bry deg og. Fint for gutten også! Mye bedre å angre på at man brydde seg en gang for mye.

  ??
  Linn/FruBevers Hverdag som daglig leder i fam. O.J. recently posted…Barnekreftforeningen inviterer til Nationaltheatret!My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.