Kjære lymfer – gjør dere klare for 15 karameller!

 

Jeg er nå ferdig med både cellegift og operasjon.

Puppen er borte, en svulst på 8 x 3 cm er borte, 17 lymfeknuter (hvorav 3 av de hadde kreft i seg) er borte, den største vonde lymfeknuten på 3.5 cm er borte….og jeg har ikke savnet noe av det èn dag!

I går var jeg på Strålepoliklinikken på Radiumhospitalet for å planlegge stråling mot brystbein og armhule. Alle lymfeknuter i nivå 1 og 2 er fjernet, men det skal stråles mot dette området, samt lymfeknuter på nivå 3. Jeg valgte i tillegg anbefalingen om å stråle mot lymfeknuter ved brystbeinet basert på nyere forskning fra Danmark. Den viser at man kan minimere risikoen for tilbakefall med 3% om man også stråler mot dette området, men man vet ikke langtisskadene det kan gi på lungen type 10-20 år frem tid enda. Med min aggressive variant brystkreft, svulst-lokalisasjonen, størrelse og lymfeknutespredning, velger jeg å ta den risikoen.

Jeg og Robert fikk god informasjon både av min egen onkolog og av sykepleier. Jeg ble tegnet opp, fikk tatovert inn referansepunkter på mage og på sidene, samt tatt bilder i CT-maskin for doseplanlegging.

23. juli starter jeg opp med å gi kroppen 1 av totalt 15 karameller. Tre uker senere, 10. august, er jeg ferdig!

Den ene stråle-uka reiser barna til Gran Canaria med min familie. Robert og jeg skulle også vært med, men den ferien røyk pga kreftbehandlingen. Vår ferie blir derfor opp og ned med Danskebåten helga etter første stråle-uke. For en gangs skyld flisa jeg til med Commodore Class-lugar. Med den formen jeg er i så tilbringer jeg mye tid i senga, og da er det viktig med komfort. Jeg gleder meg til en liten tur sammen med Robert – et lite pusterom!

 

 

Kommentarer

5 Comments:

  1. Mass lykke til med strålingen, håper den ikke slår deg helt ut. Det blir sikkert godt med en Danmarks-tur så dere kan slappe litt av og kose dere.

  2. Jeg kommer gjerne innom om du vil ha besøk. Du styrer!

    Best of luck, på alle vis!

  3. Masse lykke til ❤️ Jeg heier på deg ❤️ Flott med en kjøresterur midt oppi det hele ❤️
    Monica BJ recently posted…Er vi insekter, mamma?My Profile

  4. Masse lykke til Louise. Tenker på deg og håper du blir frisk snart. Heier på deg, du er sterk💪

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.