Kaldsvett i Køben!

2015-03-10 09.22.16

Med min kjære NAV-saksbehandlers velsignelse, dro min venninne Kristin og jeg med København-båten sammen med våre to små menn, Gabriel og Vegard.

En slik båttur er en gunstig måte å feriere på for en med min sykdom. Lugaren med køyesengen klar er alltid innen rekkevidde og jeg trenger heller ikke bevege så mye på meg. Det blir for slitsomt for meg å skulle være på tur med begge barna alene, så derfor reiser jeg med kun en av gangen. Da får vi litt kvalitetstid sammen også. Vegard og Gabriel er kompiser fra barnehagen. De leker fint sammen, og i tillegg er jo Kristin og jeg gode venner. Jeg reiste i trygg forvissing om at Kristin ville hjelpe meg med Gabriel dersom jeg ble veldig dårlig.

DK1

Turen ned til København gikk egentlig ganske greit. Vi koste oss med hesteveddeløp, taxfree-shopping og god mat. Alle fire var slitne og sluknet i 21.30-tiden.

Dagen etter var jeg ikke i veldig god form. Jeg er alltid kvalm og svimmel frem til 13-tiden hver dag, så det ble en utfordring å skulle stå opp til frokost. Når formen er dårlig gjelder det å finne de små “nøklene” som gjør at ikke tilstanden forverres. Ingen stress, mange pauser, briller mot lyset, taxier og ørepropper er slike “nøkler” for meg. Vi tok derfor taxi inn til sentrum istedet for bussen. Jeg kaldsvettet og var kvalm hele dagen, men heldigvis hadde ikke guttene noe i mot et par kafèbesøk så jeg fikk hvile litt 🙂 

2015-03-09 16.29.33

Vi måtte le litt av disse to. Her ser dere nemlig den nye wienerbrød-generasjonen. De valgte bort brownies, cookies og muffins til fordel for wienerbrød. Godt neste generasjon setter pris på “de eldres” konditori-favoritt.

Vi hadde tre butikker som mål å besøke: Illum, Lego og Disney.

2014-07-10 14.04.37

I Disney-butikken fant jeg meg til rette på gulvet i den lille paviljongen hvor de viser filmsnutter. Jeg elsker denne butikken og kan være her i timesvis. Guttene satt rolig ved siden av meg og så på film mens Kristin drømte seg inn i prinsesse-verden.

2015-03-10 12.36.11

I Lego-butikken fant jeg meg nok en flott måte å hvile beina på 😉 Vegard på 4 år og jeg på snart 33 år, fikk i oppgave å bygge en liten robot av smålego. Den følelsen når du taper i legobygging for en 4-åring er lei altså….

Når det er sagt: dette er en ypperlig måte å trene opp min kognitive svikt på!

2014-07-10 15.02.19

Hos Illum fikk jeg fylt opp min samling av Sephora sin dusjsåpe. Helt herlig!

Da vi kom tilbake på båten, var jeg kjempe sliten. Frostanfall og kvalme satt meg ute av spill, og jeg måtte sove et par timer. Heldigvis passet Kristin på Gabriel for meg. Da båten ankom Oslo dagen etter, tok hun Gabriel med seg til frokost også.

Jeg skulle så gjerne vært i bedre form, men Gabriel og takker Kristin og Vegard for en fin tur!

louise-300x113

Kommentarer

10 Comments:

 1. Låter som att dere hade en väldigt fin tur till trots för att du blev dålig av och till. Tycker du är underbart duktig som gör dessa saker även fast du vet att du blir så dålig. <3

  • Den var hard den der, Lindah! Jeg er totalt kaputt nå, og jeg var ikke i så god form på turen heller. Gabriel koste seg, og det er det viktigste. Også fikk jeg bygget Lego da:-)

 2. Låter som att dere hade en väldigt fin tur till trots för att du blev dålig av och till. Tycker du är underbart duktig som gör dessa saker även fast du vet att du blir så dålig. <3

  • Den var hard den der, Lindah! Jeg er totalt kaputt nå, og jeg var ikke i så god form på turen heller. Gabriel koste seg, og det er det viktigste. Også fikk jeg bygget Lego da:-)

 3. Gode venner er gull verdt!
  Så bra dere hadde en fin opplevelse og at du koste deg, til tross for sjukdom =)

 4. Gode venner er gull verdt!
  Så bra dere hadde en fin opplevelse og at du koste deg, til tross for sjukdom =)

 5. Det var en super tur med fine deg og supergutta våres 😀 Kosa meg veldig, og syns du klarte deg utmerket 🙂

 6. Det var en super tur med fine deg og supergutta våres 😀 Kosa meg veldig, og syns du klarte deg utmerket 🙂

 7. Syns du er kjempeflink jeg. Så sliten som er er nå, så hadde jeg ikke orka noenting. Så du er beintøff..Neste tur jeg skal på, er uten barn. Det er to år siden sist, så det skal bli deilig..

 8. Syns du er kjempeflink jeg. Så sliten som er er nå, så hadde jeg ikke orka noenting. Så du er beintøff..Neste tur jeg skal på, er uten barn. Det er to år siden sist, så det skal bli deilig..

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.