Julekalenderen er den fineste juletradisjonen jeg vet…

Reklame

Det er kun Playmobil-kalenderen som er sponset i dette innlegget.

Det er helt sant!

Jeg er ikke et utpreget julemenneske og hater nisser som pesten.

Her pyntes det ikke før lille julaften, og da det er Robert som er ansvarlig for både pynt og tre.

Det jeg derimot er svært glad i med julen er å handle julegaver og å fikse julekalendere.

Det er ikke nødvendigvis verdien som er så viktig, men jeg koser meg med innpakning, handling og letingen for å finne den perfekte gaven.

Når det gjelder julekalender så er det pakkekalender som gjelder her hjemme. Slik har det alltid vært, og som barn elsket jeg bestemors pakkekalender. Det var samme bildene på innpakningspapiret hvert år og jeg kunne sitte timesvis å se, klemme og gjette på hva pakkene inneholdt. Det er mitt beste barndomsminne fra julen.

Mange av dere likte innlegget om min mors diy-kalender som dere ser HER 

I tillegg til disse to har jeg sørget for kalendere til hele familien – inkludert bikkja.

Vanligvis har barna pakkene hengende på hver sin broderte kalender, og jeg vurderer å ta ut gavene og pakke de inn, for så å henge de på den tradisjonelle kalenderen deres.

Sanne sin kalender er en sminkekalender til 199 kr ved navn “Boulevard de Beauté – Makeup”. Den finner dere HER 

På laget finner vi også bestemors kalender med Griseflax.

Gabriel har fått sin kalender av Playmobil og han har vært i ekstase siden den ble levert her i går. Playmobil har mange ulike kalendere ute nå, men akkurat denne Top Agents-kalenderen med spioner stod høyest på ønskelisten. Veldig flaks at det var akkurat den han fikk 🙂  For hver luke man pakker opp, setter man figuren man får på illustrasjonen foran kalenderen. Til slutt har man alle topp-agentene med utstyr på plass. Denne kalenderen koster 249 kr, og du kan se både denne og flere av årets Playmobil-kalendere HER

Med i spionhula finner vi også bestemors kalender.

Mor sjøl har flisa til med en stoooor kalender fra Rituals. Jeg gleder meg som en unge til å åpne hver eneste luke i denne kalenderen. Med sine 650 kr er den relativt dyr, men som kalender-entusiast unner jeg med denne. Du finner den HER 

Robert fikk ingen øl-kalender i år. Jeg syns faktisk ikke at alkohol passer i en sånn setting. Derfor ble det en heller traust Flax-kalender, men kanskje han vinner en slant å kjøpe juleøl for?! Den koster 100 kr og fåes på utsalgssteder med Norsk Tipping.

Vår lille Kasper får julekalender for aller første gang i år. Denne typen er utsolgt, men du finner en lignende til 74 kr HER

Hos oss lever materialismen i beste velgående, og her det finnes ingen Rampenisse-kalendere, bok-kalendere, sang-kalendere og andre typer kalendere som ikke innebærer ting. Jeg lar andre ta seg av den biten der.

Vi er alle forskjellige

– og dette er en ting jeg velger å bruke penger på fordi jeg har mulighet og fordi jeg syns det er gøy.

I dag er det Black Friday, og hos Douglas kan man nå få 25 % på både Sannes og min kalender. Gratis frakt er det også! 

Det er kun 1 uke igjen til 1. desember nå, og vi har startet nedtellingen her hjemme.

I år blir det adventskalender på bloggen med masse fine premier, men det skal dere få høre mer om i et senere innlegg.

God helg!

 

Kommentarer

10 Comments:

 1. I år sa jeg st jeg hadde tatt en sjefsbeslutning. Jeg har kjørt pakkekalender i 3 år med varierende hell. I år blir det kalender fra Haribo, noe #sprejulede og en høyere verdi på julegaven.

  Så langt er de fornøyde med beslutningen.

  Ps. Ikke fordi jeg ikke vil. Men jeg har en inntekt og jeg har ikke råd til «skikkelige gaver de blir glad for som også er litt nyttig» før jul. I fjor ble det masse fjas og de blir ikke akkurat Happy for refleks, morsomme badekluter og hårstrikker lenger….
  Avdelingholt/ Anja Holt recently posted…Vinterskoene er funnet!My Profile

  • Haribo er jo helt gull da! Jeg har hatt Haribo selv, jeg😊👏
   Jeg hadde aldri brukt en formue på veldig dyre ting i en pakkekalender, jeg heller.
   Og jeg ser at det blir verre jo større de blir!

   Som du ser så ligger disse kalenderne fra 74 kr og opp til 650 kr. En Haribo ligger rundt det Playmobil og Sannes sminkekalender koster.

   250kr er fin pris pr.kalender, syns jeg. Min er egentlig altfor dyr!
   Også må man jo se an inntekt og muligheter man har selvfølgelig.

   Flax-kalenderen er den billigste og garantert den som er mest innbringende når jula er over. En liten gevinst vinner man som regel alltid😊

 2. Her ble også Playmokalenderen tatt (mer enn) vel imot! Kan du tro det blir krangler om denne? Ha ha!

  Jeg er ikke glad i nisser selv – men i likhet med deg, elsker jeg julen! Den fineste årstiden og høytiden. Også her i hus er julekalenderen viktig! Ikke bare en viktig tradisjon fra egen barndom, men også en hyggelig tradisjon jeg viderefører til guttene. Robert får en flax kalender av guttene. Jeg drømmer om å sjekke inn på et spa en dag som kalendergave fra meg – til meg.

  Nå er det ikke lenge igjen til disse flotte kalenderne du har kan åpne aller første luke! Tipper det er ihvertfall to, om ikke flere, som gleder seg til det!
  God fredagskveld fine deg!
  Linn / frubevers hverdag som daglig leder i familien O.J.t recently posted…Adventskalender – superkule luker hver fredag @FruBeversHverdag !!!My Profile

 3. Påska er den beste høytiden for meg, også digger jeg Halloween.
  Men ingen jul uten kalender altså.
  Jeg er mest glad i de spiselige, men i år blir det gode produkter💕
  Du er rå på pakkekalender, og jeg tipper det er Robert X 2 med hver sin Flax kalender som ler høyest når jula er over😊

 4. Jeg har rett og slett bestilt en storpakke med play doh bokser, som ungene får sammen hver dag fram til jul. Det var 20 bokser i pakka, så det vil si at lørdagene eller adventssøndagen får de heller godteri og kanskje strømpebukser/lue eller annet de trenger =) Jeg og Simon pleier å ha flax-kalender der vi skraper annahver dag =)
  Monica BJ recently posted…Når en pepperkakebaker, baker pepperbakekaker…My Profile

 5. Synes virkelig du skal unne deg den kalenderen ja! Hos oss så er det alltid hjemmelagde kalendere. En til hvert barn. Noen vil nok si det er litt galskap. Men vi har da alle våre greier. Det er en sterk tradisjon. Jeg kan naturligvis ikke kjøpe slike kalendere som dere har, det ville blitt for dyrt for oss. Klarer nok å ligge på rundt 500 kr totalt tror jeg. Kanskje jeg skal ta å kjøpe en sånn kalender til MEG??
  Alle må jo bare gjøre det som er koselig for dem med kalendere. Vi har også en sånn nisse som tuller hele adventstiden. Det slo an i fjor, så barna vil ha ham på besøk i år også 🙂

  Kos dere så mye i adventstiden!
  Linda C. Hagen recently posted…Jeg drømte hvordan jeg skal male min nye skatt (Chalk paint)My Profile

 6. Tenk at du lager hjemmelagede kalendere til alle disse barna a! Så fantastisk😊
  Det er ikke prisen det kommer an på, men selve tradisjonen. Og vet du: Sannes og Gabriels kalender fra oss kommer også på 500kr.
  Jeg kommer aldri til å bruke en formue på dette, men jeg skammer meg heller ikke for å svi av en slump på det når jeg har mulighet.
  I år skal Robert på 3 julebord mens jeg ikke skal på noen.
  Det sparer jeg penger på og flisa derfor til med Rituals sin.
  Kunne tenke meg den te og lakrits kalenderen også.
  Den kjører jeg neste år!
  Louise recently posted…Julekalenderen er den fineste juletradisjonen jeg vet…My Profile

 7. Jeg også digger pakkekalender og jeg får nesten dårlig samvittighet av å si det, for alle nedsnakker pakkekalender så veldig. Jeg tenkte å lage pakkekalender til Storkfrøken i år, men jeg tror jeg må ordne noe enklere. Veldig kjekt å bare kjøpe en sånn ferdig en da. Mulig jeg må kjøpe en slik. Må bestemme meg i morgen så jeg får bestilt i tide.
  Katinka recently posted…Jeg fikk åndenMy Profile

 8. Ja, alle snakker jo det ned nå og det provoserer meg faktisk!
  Det er jo så koselig og det behøver ikke koste skjorta heller. De ferdiglagede får man jo fra 180-250kr nå. Slå til, Katinka🎀
  Louise recently posted…Mine nydelige sko – nå på salg!My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.