Jeg har drukket mere alkohol som gravid, enn som mor med barna tilstede…

imsis547-053_jpg_533997b

 

(Bildet er lånt fra Klikk.no)

Noen ganger må jeg bare skrive spontane blogginnlegg, og dette er et av dem. Jeg leste nettopp et veldig godt innlegg, postet av ei venninne på facebook,  fra Kirkens Bymisjon som oppfordrer foreldre til å tenke seg om angående alkohol og barn nå på sommeren.

Da jeg var gravid med Sanne som 23-åring, visste jeg det ikke før jeg var 8 uker på vei. Hun var ikke planlagt, og ble heller en gledelig overraskelse da vi fikk summet oss litt. I løpet av disse to månedene, hadde jeg vært på to fester og drukket alkohol. Veldig dumt, men det nytter ikke å være etterpåklok.

Som mor med barn tilstede, mener jeg faktisk at man ikke skal drikke alkohol. Man har det fulle ansvaret for sine barn, og skader de seg og må dra på sykehuset, er det kjedelig å måtte vente på taxi fordi man har drukket. Jeg kommer fra et hjem med veldig lite alkohol, og det syns jeg har vært veldig bra. Juleøl og akevitt var aldri noe tema for oss på juleaften for eksempel. Jeg vet at det er helt vanlig at folk drikker en øl eller et par glass vin til maten, og jeg forstår det godt. Allikevel velger jeg å ikke drikke noe. Jeg syns det er viktig at i alle fall en av barnas foreldre er 100% edru om noe skulle skje. Sanne har alvorlig astma, og tilstanden hennes snur svært raskt. Mulig at det ligger en tanke bakerst i hodet som sier at jeg må være på allerten om noe skjer…?

Robert tar seg gjerne et par øl og rister på hodet av min svart/hvitt-holdning. Men vi er enig om at fulle foreldre og barn IKKE hører sammen uansett. Poenget med dette innlegget er at dere som foreldre skal reflektere litt over hva dere selv syns er greit. Hvor mange øl er det greit å ta før dere endrer oppførsel og gjør barna deres utrygge? Finn en grense dere selv føler henger i tråd med deres eget standpunkt til spørsmålet, og handle etter det.

Ha en riktig god lørdagskveld enten dere drikker øl, vin eller brus 🙂

louise-300x113

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.