Jeg har aldri hatt noen drøm om å bo i hus….

OSLO 20130923 Bilder av Østensjøveien 81_A-G Foto: nyebilder.no

Det er ganske mange i min omgangskrets som enten har realisert eller er i ferd med å realisere sin drøm å bo i hus. Jeg gleder meg selvfølgelig på deres vegne siden det er deres ønske. Det er også mange hus jeg syns er nydelige å se på. Men min drøm har faktisk vært det stikk motsatte. Av en eller annen grunn, så er det bare noen få som skjønner det…

Jeg vokste opp i et flott hus i vannkanten på en idyllisk øy ved inngangsporten til sommerparadiset Hvaler i Fredrikstad. Hagen var stor og frukttrærne mange. Men det jeg så, var at jobben med å holde et hus og en hage i stand var ganske omfattende. Skal man ha et hus så betyr det at man må ha en interesse for å holde det ved like. Den interessen har hverken mannen min eller jeg. Da jeg var barn, bestemte jeg meg for at jeg ville bo i byen, ha kort vei til offentlig kommunikasjon og butikker, og jeg skulle ikke klippe et eneste gresstrå eller velge mellom å reise på ferie eller kjøpe nye markiser til huset.

Mannen min og jeg bodde flere år i leilighet før vi kjøpte et nybygget rekkehus i Oslo med tanke på at barna skulle ha fine lekemuligheter, og fordi en splitter ny bolig fristet. Vi endte med å irritere oss over nabounger i den lille hagen, plenklippingen ingen ville gjøre og at naboene kom for tett på. Huset var over to etasjer, og det som virket praktisk før det ble bygget – endte opp med å bli tungvindt istedet. Etter 3 år solgte vi rekkehuset, refinansierte lånet en god del, og kjøpte leiligheten vår på toppen av Hagehuset her på Østensjø. Alt på et plan og en ballkong høyt over bakken ble perfekt for oss. Det er mange som syns det er idioti å kjøpe en dyr leilighet i Oslo kontra å betale mye mindre for et fint hus et stykke utenfor byen, men vi vil hverken bo utenfor byen eller i hus. For oss er dette perfekt! Vi har marka, vi har naturreservat med et stort vann rett ved, og vi bor i et nydelig verneverdig område med en god skole for barna. I tillegg har jeg kjøpesenter rett over gata! Barna har venner i området og slipper å kjøre en mil for å nå de slik jeg måtte da jeg var
tenåring.

Så her bor vi med pensjonister til naboer som har solgt sine hus, og stortrives med det:-) Hadde jeg hatt en haug av millioner så hadde jeg fortsatt bodd i leilighet, men da hadde jeg tatt den på toppen av naboblokken med takterasse og “Hotel Cæsar”-heis fra garasjen og inn i leiligheten…

Det er greit å bo i leilighet også 😉 Det viktigste er å finne det som er rett for seg selv og sine ønsker…

underskrift louise-300x113

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.