Jeg gråt av skuffelse da han ble født…

KRAPHALS

Jeg har jo brukt bloggen til å lette mine samvittighetskvaler rundt tidligere livshendelser, og dette innlegget er intet unntak.

Den lille karen på bildet ble født en vårnatt i -92. Jeg var 10 år gammel på dette tidspunktet, og jeg gledet meg veldig til å få en søster. Jeg hadde tross alt en relativt plagsom lillebror fra før, og jeg var hellig overbevist om at Gud umulig kunne være så urettferdig at gav meg enda en av samme kaliber. Men Gud er Gud, og han gjør akkurat som han vil… Da telefonen kom fra sykehuset midt på natten, og jeg hørte bestemor si høyt at det var flott med en gutt til – ja, da brast tårene på 10 år gamle Louise.

Den lille karen var kraphalset, konstant syk av astma, gikk i kramper og hadde underbitt. Han nektet å spise mat, han sov dårlig og han ville ikke ta medisinene sine. Vi søsknene kunne lure han til hva som helst bare det var godis inne i bildet. Det positive med denne fyren var at han villig lot seg kle ut, han satt rolig i dukkevogna mi og han var en jævel til å plukke moreller og blomster som vi solgte. Han var altså medgjørlig på de punktene jeg trengte for å kunne late som om han var en søster.

I dag er han blitt voksen. Han er like sær, like glad i godis og like kraphalset. Men underbittet og interessen for blomster har forsvunnet med årene. Han har blitt en av mine aller beste venner som jeg alltid ringer til når det butter i mot.

Så til deg Emil:

Jeg er lei for at jeg gråt da du ble født!

louise-300x113

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.