Jeg er på plass i Verudela etter en helvetes flytur ned..

Jeg er i Kroatia, og det er ingen selvfølge!

Som de fleste vet så har jeg moderat til alvorlig ME. Å frakte en 35 år gammel dame på ferie med et funksjonsnivå som en 2-åring, er ikke bare bare. Vi hadde bestilt fly til kl 14.30 med håp om at jeg skulle være i noenlunde grei form akkurat rundt dette tidspunktet. TT-taxi til Gardermoen og kun to kofferter skulle gjøre dette så smidig som mulig for Robert, barna og meg selv.

Dagen startet med at Gabriel spydde ørt og førti ganger. Stakkars Robert måtte fly mellom dassen og kofferten for å hjelpe Gabriel samtidig som han pakket ned de siste tingene. Heldigvis kom ungen seg i tide til TT-taxien stod utenfor.

Vel fremme på Gardermoen imponerte den nye sikkerhetskontrollen med familiesluse. Det som ikke imponerte, var det altfor forsinkede flyet til Helsinki hvor vi skulle mellomlande. Turen var full av turbulens, og med to reisesyke unger endte den enes mageinnhold delvis i posen og delvis utover de nyvaskede reiseklærne. Den andre ungen dekorerte halve flytrappa med halvfordøyde blåbær og sjokolademelk.

Joda, vel inne på flyplassen i Helsinki ser vi at det er “final call” for vårt neste fly til Kroatia. Gåtid var beregnet til 18 min + passkontroll! Da var det like før ME-monsteret fikk sammenbrudd! “Løp, mamma”, sa Sanne. Jeg har ikke løpt på fem år og trodde min siste time var kommet. Det var bare å plukke frem adrenalinet og se yndlings-butikkene mine suse forbi på flyplassen. Heldigvis holdt de igjen flyet for oss til vi dumpet inn pissatrengte og med blodsmaken i kjeften. Og det verste var: det var samme fly vi kom med! Jeg hadde altså satt liv og helse i fare for å komme av og på det nøyaktig samme flyet som vi kom med. Vel inne, ble vi plassert ved nødutgangen. Der kunne ikke Gabriel sitte av sikkerhetsgrunner så han og Robert måtte bytte plass med noen trivelige finner. Jeg fikk ekstra sikkerhetsinstruks som “nødutgang-sjef”, og så var vi endelig på vei…

Da vi endelig endret Verduela Plaza Hotel sent på kvelden, stod en sterk ung kar og ventet på oss. Han tok kofferten min og kjørte oss til rommet i en golfbil. Trodde jeg skulle grine av lykke! Lenge siden jeg har blitt så glad altså.

Nå nyter jeg utsikten fra balkongen og hviler mens de andre er ute og hopper på en gedigen trampoline. Vi bor i en toetasjes leilighet og alt man trenger finnes her på området. Fra og med nå skal jeg fordele energien jeg har så godt som mulig. Heldigvis har jeg en snill og forståelsesfull mann som gjør det han kan for at jeg skal ha det bra.

PS: Kasper (vår lille chihuahua) ligger og koser seg i sofaen hos svigers. Den avtalte hundepasseren sviktet i siste sekund, så jeg trodde jeg måtte bli hjemme uansett. Heldigvis stilte svigers og svigerinne opp, og nå får vi daglige oppdateringer av go`klumpen.

 

Kommentarer

3 Comments:

 1. Så glad dere kom dere trygt ned og at hunden har det fint hos sin utvidede flokk. Jeg håper energien kommer raskt på din side og at ferien blir bra!
  Avdelingholt/ Anja recently posted…Hjemmeferietips Oslo/ Akershus (1.juli)My Profile

 2. Blir deilig slappe av noen dager der, under himlingen på solsenga….Bade og kose seg, gå til dekket bord! Det som er ferie, Louise! Hilsen fra Nordmøre, ca 10-12 grader i gjennomsnitt….

 3. Å herregud! For en start på ferien, vennen!
  Nå håper jeg dere får en fin ferie sammen – og at du får slappet av og kost deg med familien. Vel vitende om at Kasper har det bra hjemme.
  Stor klem!
  Linn/FruBevers Hverdag som daglig leder i fam. O.J. recently posted…En smak av sommer !My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.