Januar 2018: “Mamma, er du frisk til min 8-årsdag?”

 

Spørsmålet i dette innleggets overskrift ble stilt en kald januar dag av minstemann i familien.

Han bruker ofte bursdagen sin i august som en slags referanse på når ting skjer langt frem i tid. Denne gangen hadde han akkurat fått vite at jeg hadde fått brystkreft og at jeg skulle miste håret av behandlingen. Han lurte derfor på om jeg ville ha hår og om jeg var frisk til den 24. august.

Dette var et vanskelig spørsmål for meg å svare på. Man vet jo ikke i starten hvordan ting arter seg underveis i behandlingsforløpet. Dessuten er begrepet “frisk” litt vanskelig å forholde seg til når det gjelder brystkreft. Man blir ikke erklært helt frisk i den forstand at man kan være trygg på at det ikke kommer tilbakefall. Man har en livslang sjanse for det ved brystkreft, og jeg kunne ønske at jeg hadde en krefttype hvor man faktisk ble erklært helt frisk etter 5-års grensen. Når det er sagt, så blir man jo kreftfri om man ikke finner mer kreft i kroppen etter endt behandling. Det var også det jeg fokuserte på i informasjonen til barna.

Jeg fortalte han derfor at om alt gikk etter legenes plan så ville jeg både ha hår og være kreftfri akkurat i tide til 8. års dagen hans den 24. august 2018.

Og det ble jeg!

Håret har jeg også fått tilbake og har nå en kort og kul sveis med innslag av krøller. Innafor det, i følge 8-åringen.

 

 

I helga har jeg altså fått deltatt i Gabriels feiring både med 16 barn på Ekeberg Minigolf, samt familieselskap med like mange gjester her hjemme.

Jeg fikk også oppfylt hans ønske om en godis-kake!

 

Det føles godt å ha klart dette her. Det er nettopp slike små hendelser jeg samler på i livet mitt. Og jeg håper jeg får oppleve mange flere av disse i årene som kommer.

Klem fra en veldig stolt og takknemlig mamma,

 

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.