Slow Down GPS: Det ligger verdifull kraft i en barnestemme…

//Annonse//

rp_if-fosikring62-768x1024.jpg

I dag vil jeg skrive om et tema som berører meg personlig: barn og trafikksikkerhet! Egentlig berører dette temaet oss alle…

Mange av dere har skolebarn som ferdes langs veien daglig. Enda flere av dere kjører bil selv. De fleste av oss har satt oss stresset bak rattet tidlig en morgen, og tøyet fartsgrensen i håp om å rekke jobben i rett tid. På vei hjem igjen er konsentrasjonen nedsatt fordi vi er slitne, sultne eller varme. Hvor oppmerksomme er vi da på de små, myke trafikantene som står klare til å krysse veien?

I dag tok jeg med min 5 år gamle sønn til overgangsfeltet han må krysse når han starter på skolen neste høst. Dette overgangsfeltet har lysende skilt 100 meter før start begge veier, og i tillegg er det merket med vanlig trafikkskilt. Det er plassert rett etter en sving på en relativt godt trafikkert vei. I nærområdet ligger en stor barneskole, men overgangen er regnet som for farlig til at skolepatruljen kan stå der. Jeg stelte meg 5 meter unna overgangsfeltet og tok en siste briefing med avkommet om hvordan han skulle opptre. Han skulle øve på å krysse veien så mange ganger han kunne i løpet av 10 minutter. 5-åringen var flink og stod stille helt til bilene i begge kjørefelt stoppet, og det var trygt å gå over veien. På sidelinjen stod en livredd mor. Det var nemlig bare 10% av bilistene som faktisk stoppet! Enkelte flyttet ikke blikket til siden av veien en gang. De aller fleste bilene kjørte i altfor stor fart og enset hverken meg eller barnet på den andre siden av overgangsfeltet.

Fryktelig skremmende..

Det er helt tydelig at bilførere ikke er oppmerksomme nok i trafikken. Heldigvis har If Skadeforsikring nå lansert en  gratis GPS app hvor den vanlige stemmen blir erstattet med en barnestemme når man kjører inn i områder hvor barn ofte ferdes.

Denne appen heter Slow Down GPS, og fungerer som en vanlig GPS – men med denne unike funksjonen hvor barnestemmen slås automatisk på. En stemmeendring i seg selv, vil mest sannsynlig få oss til å bli mer oppmerksomme og skjerpe sansene. Når stemmen i tillegg kommer fra et barn, tror jeg hjernen automatisk vil skape gode assosiasjoner og forsterke beskyttelsesinstinktet vårt. Jeg har selv lastet ned appen og prøvd den ut i trafikken. Jeg må si at det var ganske sterkt å høre barnestemmen komme på da jeg nærmet meg barneskolen. I hvert fall med tanke på dagens hendelse hvor nesten ingen stoppet. If ønsker at vi bilister merker de områdene vi vet barn ferdes mye i, og jeg har merket inn overgangsfeltet vi var ved i dag. Bare denne lille tingen kan være med på å redde et barn en bilist ikke ser…

if forsikring8

Slow Down GPS er en oversiktlig og brukervennlig app som kan lastes ned både til iphone og android. Å ha GPS som app er i seg selv veldig praktisk. Appen har også en lett tilgjengelig knapp man kan trykke på dersom ulykken er ute og man trenger hjelp. Trykker man på den, kommer man til en forside hvor man bl. annet kan ringe If, melde skade, tilkalle veihjelp og få leiebil. Det er ikke alltid man tenker rasjonelt om man havner i en ulykke, så jeg syns det er positivt med alle hjelpemidler som kan forenkle en vanskelig situasjon.

if forsikring2

Det er altså flere gode grunner til å laste ned denne appen:

* den er gratis

* enkelt å finne veien dit du skal

* få raskt hjelp ved ulykke/skade

* bidra til økt trafikksikkerhet ved å merke områder med barn

* bli oppmerksom selv som bilist på steder hvor barn ofte oppholder seg (spesielt viktig på steder hvor du ikke selv er kjent)

logo.min-sha2UrlX-5wEsrrV0qRDj5z4xoWgLBo

I mine øyne er Slow Down GPS et av de viktigste tiltakene for barn og trafikksikkerhet som finnes på markedet, så bli med å bidra til en sikker hverdag langs veien for de små…

                             

louise-300x113

Kommentarer

4 Comments:

  1. Dette her hørte vi på radioen i stad. Lurer på om jeg skal laste ned og teste. jeg kjører jo ikke bilen, men det er alltid jeg som bruker GPS på telefonen, når vi skal finne veien. dette burde automatisk bli lagt inn på GPS, siden det sikkert er mange som ikke gidder å laste ned..

    Bra at du skriver om dette, viktig tema..
    SirkusGravningen recently posted…En sommer på hellMy Profile

  2. Wow, så bra et tiltak! Denne må lastes ned =)
    Monica BJ recently posted…Bloggbytte!My Profile

    • Den er genial, Monica! Da jeg så hvor mange som holdt på å kjøre i hjel sønnen min i overgangsfeltet, kunne jeg ønske den ble påbudt for å skjerpe oppmerksomheten til folk!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.