Hvorfor kan ikke legning og sex være en privatsak?

For noen dager siden leste jeg en artikkel i Fredrikstad Blad som gjorde meg eitrende forbanna.

Artikkelen handlet om en nydelig gutt jeg gikk sammen med på videregående. Han var ute på pub i Hamar og koste seg med noen øl i lag med sin mannlige kjæreste. I løpet av kvelden hadde det kommet flere personer bort til dem og stilt de åpne spørsmål om deres sexliv. Dette hadde naturlig nok ikke paret noe som helst ønske om å dele med omverdenen. Fullt forståelig, da sexliv er en privatsak. En idiot hadde blitt så provosert av å ikke få svar at han slo den ene gutten.

Hva i all verdens navn og rike foregår i hodet på sånne folk?

Hvorfor tror noen at homofile og lesbiske er mer villig til å snakke åpent om sitt sexliv enn det heterofile er? 

Og er det ikke totalt mangel på respekt å stille slike spørsmål uansett hvilken legning man har?

Mulig det er en tanke i samfunnet om at homoseksuelle er mer åpne om slike ting, men de har like krav på respekt som heteroseksuelle. Vi er da alle forskjellige her i verden. Noen snakker åpent, mens andre holder ting for seg selv.

Jeg har alltid ment at ens seksuelle legning ikke definerer en som person.

Da den ene av mine brødre fortalte meg at han var homofil for noen år tilbake, hadde ikke jeg noen spesiell reaksjon på det. Han hadde nok forventet seg en haug av spørsmål, eller i hvert fall en reaksjon på “nyheten” om ikke annet. For meg var og er ikke dette en stor sak i det hele tatt. Det endrer ikke han som menneske, hans personlighet eller vårt tette bånd. Jeg går ikke rundt å presenterer meg som heterofil, og derfor forstår ikke jeg at homofile skal måtte gjøre det heller. De er helt vanlig mennesker med helt vanlig personlige grenser som andre skal respektere. For meg er ikke homofile eller lesbiske annerledes på noen som helst måte. Og det gjelder også åpenhet rundt eget sexliv.

Jeg har lært barna mine at når onkel kommer hjem med kjæreste så vil det være en mann, og det er like naturlig som om det hadde vært en jente. De skal respektere alle mennesker på lik linje og jo mindre “greier” vi foreldre lager ut av ting, dess mere tolerante blir de som voksne.

Barna mine har venner med ulik hudfarge, kultur og religion, og de viser en sunn nysgjerrighet for andre sett å leve på enn det de er vant til. Og jaggu er de ikke så heldige at de har en onkel som er homofil også 🙂 Alle skal møtes med likeverd og respekt!

Kommentarer

6 Comments:

 1. Helt enig med deg!
  Sånn er det her også, alt er naturlig og vi lærer også guttene at dette er også naturlig. Våre barn har også gode venner fra andre land og det er helt naturlig for de!
  Kan heller ikke skjønne at folk skal bry seg om andres sexliv! Er ikke det privat da?
  Linn/FruBevers Hverdag som daglig leder i fam. O.J. recently posted…Give away! Min Beste Bok – personlige barnebøker hvor DITT barn har hovedrollen!My Profile

  • Jo, det trodde jeg det var også, men tydelig at det finnes folk med motsatt oppfatning. Kjempe trist! Som om homofile ikke skal møtes på samme måte som heterofile liksom?! Var flere som kom bort og skulle vite detaljer.
   Idioter!

 2. Det kommer ingenting til en lukket hånd.

  Viktig å lære ungene å bli bedre enn foregående generasjon i sinnet.
  Avdelingholt/ Anja Holt recently posted…Ida was hereMy Profile

 3. Vet du, her i familien er det gutter og jenter som faller for gutter og gutter som faller for jenter. Og vi har jentevenner som liker hverandre og guttevenner som liker gutter, og vi kjenner også noen som faller både for gutter og jenter. Hallo, variasjonene er mange og slik skal det være!!

  Det er helt naturlig. Skulle ikke ha rett til å være den de er? – og skulle de ikke være lykkelige uansett hvem de blir lykkelige med?

  Enig med deg <3
  Nann Karin recently posted…Et morgeneventyr – ÅrvolltangenMy Profile

 4. Enig! Respekt er det viktigste =)
  Monica BJ recently posted…Blogging fra egen plattform!My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.