Hva fader er galt med Svarten?

images (1)

I dag har min ene svigerinne bursdag, og tradisjonen tro har hun fått bilde av seg selv i Groruddalsavisa. Dette er en tradisjon mine svigerforeldre startet, og alle som en får gratulasjon hvert år. I teksten er smått og stort nevnt – inkludert bonus-oldemødre, tanter, onkler osv. Katten til mine svigerforeldre har også vært nevnt hver gang inntil for 1 år siden. Da ble han diskriminert fra avisa. Han heter nemlig Svarten! Et ganske alminnelig katte/dyrenavn på en svart katt som ble for “sterk kost for avisa”. Er det politisk ukorrekt å kalle en katt for Svarten også nå? Hva er de redde for at folk skal tro? Vi snakker tross alt ikke om en onkel fra Afrika med mørkere hudfarge her liksom. Det er for pokker en KATT!

Når det gjelder diskriminering så mener jeg at det henger sammen med grunnleggende holdninger. Da Sanne stilte spørsmålene om hudfarge, forklarte jeg at de menneskene som lever i land med mye og sterk sol får en hud som er tilpasset det – slik at de ikke skal bli solbrent. Vi her i nord-Europa har ikke så sterk sol, så derfor er vi lysere i huden. Alle er like innvendig – men huden tilpasser seg klima. Verre er det ikke for meg og for barna!

Håper Svarten får være med i avisa neste år…

louise-300x113

 

 

Kommentarer

6 Comments:

 1. Haha.. Veit liksom ikke om jeg skal le eller gråte her.. Vi har jo eller min far har en katt som heter gul.. Blir det feil også da eller? Eller er det liksom greit å “gjøre narr av” kinesere og sånt?
  Hild Frøya recently posted…La barna lage sin egen parfymeMy Profile

 2. Haha, så teit. Hallo, det er en katt lissom! For å si det sånn, hadde katten hett hviting, hadde nok det gått bra 😛
  Monica BJ recently posted…Inspirasjon: DIY håndavtrykkMy Profile

  • Nemlig! Det er nettopp sånt som opprettholder fordommer og tanken om at visse ord skal oppfattes som rasistiske selv om de ikke er det. Trodde vi var kommet lenger. Godt den ikke heter Svartingen da…

 3. Herlighet!! Det er jo helt vilt. FOR en avis? Er det noen som skaper rasisme så er det jo dem? 😛
  Btw: Så flott måte å forklare barna det på. Den skal jeg ta med meg 😀

  Ha en fin dag vakre deg <3
  Veronika recently posted…Mitt hjerte i dittMy Profile

  • Det var det jeg følte da jeg hørte det også… Man lager problemer ut av ingenting da. Stod til og med “katten Svarten”!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.