Høstens fårikål


fårikål forside

Jeg elsker fårikål, og i dag tok jeg turen over gaten for å kjøpe ferskt lammekjøtt på Meny. Lammene slaktes rundt disse tider, og det betyr mye godt kjøtt for oss fårikål-elskere.

Jeg tok utgangspunkt i oppskriften til kokk Aase Strømstad. Veldig enkel å huske i hodet, men jeg skal ta det steg for steg her.

Alt det du trenger å handle i butikken, ser du på bildet over. Salt og vann har man som regel hjemme.

Dette trenger man til 4 porsjoner:

1 kg fårikål-kjøtt (fårebog, lammebok eller lammestek i skiver)

1 ss pepperkorn

1 kg kål

1 ss salt

5 dl vann

fårikål

Skjær kålen i store båter. Legg så kål, kjøtt, salt og pepper lagvis i gryta. Hell på vannet og la det få et oppkok. Skru så ned varmen etter oppkoket, og la fårikålen småputre til kjøttet er mørt. Jeg lar alltid lokket være på med kun en liten glippe. Dersom kjøttstykkene er blodige, vil det komme litt brunt skum på toppen som man enkelt fjerner.

fårikål2

Gryta småputret i 1 t og 10 min. Mens jeg ventet på at kjøttet skulle bli mørt, kokte jeg deilige nypoteter.

fårikål6
Nydelig lukt og smak!

Det beste er at den smaker enda bedre i morgen…

louise-300x113

PS: Kom gjerne med gode fårikål-tips i kommentarfeltet 🙂

Kommentarer

4 Comments:

  1. Å, har du begynt å spise fårikål! Jeg trodde kjøttet som ble solgt nå bare var opptint fra i fjor, men så tok jeg feil. Da er sesongen i gang! Nå ble jeg brått middagssulten.

    Fin dag til deg!
    Lammelåret recently posted…Inkludering i praksis: La dem seile sin egen sjøMy Profile

  2. Nam, nå fristet du meg <3 Gleder meg til jeg skal servere fårikål løpe av uka som kommer. Fårikål er noe av det beste jeg kan få, noe av det enkleste man kan lage. Ser virkelig frem til uka. Jeg bruker nok dobbelt så mye mer kål, da det er toppen av kaka, i mine øyne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.