Hjemmelaget såpe: Ræva ut av senga, mamma!

 

Mens lillebror var på Kiel-båten og pappa på jobb, så Sanne sitt snitt til å sparke meg ut av senga for “være litt kreativ”, som hun sa.

Da jeg lå på sykehuset var Sanne en dag hos tante Christina og onkel Arne. Hun er veldig glad i tanten og onkelen sin, og de gjorde hva de kunne for å muntre Sanne opp etter noen vanskelige dager.

Tante Christina kjøpte da et sett på Panduro hvor de kunne lage hjemmelagede såpestykker. De laget et fint såpestykke innpakket i gavepose som jeg fikk i gave på sykehuset.

Sanne fikk med restene hjem, og i dag mente hun at det var på høy tid hun fikk laget de siste stykkene.

 

 

Den hvite blokken er altså såpen som skal varmes opp. Blandingen helles så i den rosa silikonformen. Glitter og dyr puttes oppe i formen for å lage såpestykket litt mer spennende.

 

 

Hun delte opp såpeblokken i små terninger med kniv og la dem i en metallskål. Skålen senket hun ned i en kjele med kokende vann.

 

 

Terningene smeltet straks til en hel masse. Jeg mistenker at hun sølte denne masse både i vannet og på komfyren, for vannet har blitt hvitt og jeg måtte skrubbe størknet såpe til den store gullmedalje etterpå.

 

 

Her har hun helt massen i silikonformen. Hvert kammer fikk raust med glitter av Sanne sjøl. Jeg fikk i oppdrag å røre glitteret inn med en grillpinne i vill fart før det stivnet. Til slutt puttet hun figurene i. (Trenger jeg å si at det ble glitter utover hele gulvet og at såpeblandingen laget flekker på det fine bordet i tre? Neppe!)

 

 

Jeg ble ikke mindre skeptisk da jeg så det greiene på bildet over her. Dette blir jo aldri bra, tenkte jeg.

Etter at blandingen var blitt helt stiv, trykket hun de ut og skar av alt det ujevne på baksiden.

Det ferdige resultatet ser dere på hovedbildet over her. Litt mindre glitter neste gang så syns nok dyrene også. Ungen var strålende fornøyd og stakk rett bort til venninnen sin med et eksemplar.

Jeg er tilbake i senga, og kjøkkenet er fullt av såpe..

 

 

Kommentarer

5 Comments:

  1. Jeg synes de ble riktig så flotte 🙂 kreativitet er en egenskap jeg setter høyt, jeg kjenner meg godt igjen i Sanne 😉 håper dere fikk litt føott mor-og-datter tid 🙂

  2. Man kan tilsette duft også! Anbefaler ikke den med rose, jeg orker ikke den lukta den dag i dag. Hahaha!

    Flinke Sanne!

  3. Så kult! Æsånn vil jeg også lage med guttene.
    Skal sjekke ut nærmeste Panduro. Morsomt å lage selv.

    Jeg syns de ble kjempefine 💙

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.