Helsesøster vet råd…

rp_helsestasjonen-1024x1024.jpg

I dag trosset Gabriel, jeg og den lille Skoda City go`en min snøværet, og dro til 4 års kontrollen på helsestasjonen. Parkeringsplassen var snødd igjen, og etter at hjulene hadde spunnet så det luktet svidd gummi lang vei, forbarmet en vaktmester med snøfreser seg over meg og laget plass til bilen min. Snakk om hverdagshelt!

På helsestasjonen ble Gabriels syn testet. Helsesøster mente at han burde ta seg en tur til øyelegen fordi han slet med å se de minste symbolene på plakaten hennes. Vi har ikke merket noe problemer med synet hans i det daglige, men en sjekk skader ikke uansett. Han er ofte trøtt og sliten i hodet i barnehagen, og det kan jo skyldes at han kompenserer veldig på grunn av synet. Nå er han høysensitiv i tillegg, så han blir ofte veldig sliten etter en lang dag i barnehagen. Det hender derfor at han får være hjemme med meg en dag i blant. Helsesøster tar jobben med å henvise til øyelege, og det betyr at vi slipper å gå via fastlegen. Veldig greit!

Gabriel vil veldig sjelden spise middag/varm mat. Han spiser godt og mye av andre matvarer, men middag er han veldig selektiv på. Vi har prøvd utallige triks for å få han til å smake på middager, men til ingen nytte. Han spiser kun pizza med ost, litt spaghetti uten saus, pølse, fiskepinner og kyllingnuggets. De gangene vi har prøvd å presse han til å spise vanlig middag, så spiser han ikke uansett – og ender opp blek og slapp fordi han er sulten. Han ber som regel om brødmat når vi andre spiser middag, og tar gjerne en rå gulrot til dessert. Vekten, høyden og helsen hans er god, så hverken jeg, barnehagen eller helsesøster er bekymret for ernæringsstatusen hans. Men det hadde vært fint med noen input ang hvordan vi skal kunne få han til å smake på middager han ikke vil ha. Det eneste helsesøster hadde å tilby var en samtale med psykolog fra BUP som gikk på å sammen komme frem til noen gode idèer. Vi ønsker jo ikke å forsterke det negative Gabriel har rundt middagsmåltidet ved å presse og mase på han, så håper den psykologen har noen gode råd til oss. Går det ikke, så har vi i alle fall prøvd….

louise

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge