GPS-klokke til barn: Vi har testet to knallgode og rimelige modeller!

//Reklame//

Bilder: Tveberg AS/leverandør og Louises lille verden

IMG_9388

Vi har hatt GPS-klokke til Gabriel siden han startet på skolen i august, og for oss er den helt uunnværlig. Grunnen til det, er at jeg kan se han komme trygt frem og tilbake fra skolen alene via foreldre-appen “seTracker”. Jeg kan også ringe han om han ikke kommer hjem til tiden når han er hos kamerater, og han kan ringe meg om noe skjer. I tillegg lærer han digitalklokke, og som en bonus har vi har kunnet utsette behovet for egen mobil til 6-åringen i noen år. I klokken setter man inn et micro-simkort fra en valgfri leverandør, gjerne kontantkort. Klokken blir så koblet opp mot foreldre-appen, og dermed har man oppnådd kontakten man trenger for å følge barnet når man måtte ønske. Det er dog viktig å huske at GPS-signaler fungerer nesten kun utendørs fordi de må ha satellitt-signaler tilgjengelig. Hvis klokken ikke klarer å finne posisjonen via GPS, vil den automatisk forsøke å finne posisjonen via mobilnett eller WiFi.

Man er avhengig av å ha en smarttelefon som forelder slik at man kan laste ned foreldre-appen. Jeg bruker versjonen som heter “seTracker 2” fordi jeg syns den fungerer best. Appen laster man ned i App Store eller Google Play – alt ettersom hvilken mobil man har. Via appen kan man styre hvilke telefonnumre som kan ringes inn og ut av klokken, og man kan også velge å skru av muligheten for innkomne samtaler i skoletiden slik at klokken ikke kan motta anrop midt i skoletimen. Den har flere andre funksjoner også, men de kommer man raskt inn i ved bruk. Appen er lett å manøvrere og enkel å forstå, selv for en som synes tekniske ting er vanskelig. Den er også laget på en slik måte at man kan svitsje mellom flere klokker på samme innlogging. Appens språk er på engelsk, men det er ikke et avansert språkbruk.

Innloggingsinformasjon til appen får man når man kjøper klokken.

Vi har faktisk prøvd flere modeller, men ikke vært 100 % fornøyde. Det er nemlig mange klokker på markedet nå, og prisen var ganske så stiv da vi kjøpte i august. Heldigvis fant jeg nå en nettbutikk som tilbyr flere modeller til en veldig god pris og som vi er strålende fornøyd med, nemlig Tverberg AS.

Denne nettbutikken tilbyr kanskje markedets beste priser på GPS-klokker. Sortimentet er godt og de tilbyr klokker i ulike prisklasser. At nettbutikken er norsk med en glimrende kundeservice, rask leveranse og mulighet til å bestille både sim-kort og oppsett, synes jeg er veldig positivt. Dessuten følger det med stegvis bruksanvisning over oppsett, app og klokke på norsk. Om man velger “oppsett” når man bestiller, så får man en klokke ferdig konfigurert slik at den fungerer med den operatøren man har valgt, samt at nettbutikken legger inn navn, nummer, telefonliste osv i appen. Når man som kunde så mottar klokken, er det det bare å lade den opp for bruk. Ønsker man ikke denne tjenesten så kan man benytte seg av medfølgende bruksanvisning på norsk. Kundeservicen svarer raskt og hjelper gjerne til pr. tlf eller mail om noe er uklart.

Det er to ekstra fordeler det er verdt å merke seg som gjør at Tveberg AS skiller seg positivt ut fra de andre nettbutikkene i Norge som tilbyr GPS-klokker (begynner å bli mange av dem nå): veldedighet og trygghetsgaranti.

Hver måned holder de live-auksjoner via sin Facebook-side hvor deler av overskuddet går til et veldedig formål som Facebook-følgerne fortrinnvis har stemt frem. Bare tanken i seg selv gjør det enda hyggeligere å velge dette firmaet fremfor andre på markedet.

I tillegg har de en såkalt Trygghetsgaranti som sikrer at man kun betaler 550 kr i egenandel for ny klokke dersom man selv er skyld i at klokken ødelegges. Ellers gjelder selvsagt reglene for reklamasjon i hht norsk lov.


Sanne og Gabriel har nå, i samarbeid med Tveberg AS, fått lov til å teste ut to ulike modeller, Wonlex GW 100 og Wonlex GW 300.

Barna og vi foreldre har testet med iver og glede, og både Sanne og Gabriel er veldig fornøyde. Dette er dog en helt uoffisiell test gjort av en helt vanlig småbarnsfamilie med testpersoner på 6 år og 10 år. Vi er nok så nærme vi kan komme en “gjennomsnitts-forbruker”. Selv liker jeg å lese slike tester, og jeg håper dere finner den nyttig.

Vår test er 100% ærlig, og vi har i vår helhetlige vurdering tatt utgangspunkt i følgende punkter: bruksområde, manøvrering av klokken sett fra barnets side, lyd, design, ladetid og pris.

Har også tatt med litt generell info hentet fra leverandør/nettside slik at dere får en oversikt over klokkenes ulike funksjoner.

Dette er GPS-klokker med imponerende mange funksjoner sett ut i fra at de er laget for barn. Vi har ikke testet ut funksjoner som søvnregistrering, geo fence eller skritteller da disse funksjonene ikke har inngått i Sannes og Gabriels bruksområder. Jeg ser dog helt klart for meg at dette er funksjoner som særlig Sanne har lyst til å teste etter hvert.

Batteritiden på begge klokkene ligger på 12t-3 døgn avhengig av bruk. Standby tid er ca 4 døgn. Jeg vil påpeke at batteritiden avhenger av appens innstillinger og dens oppdateringer. Ved bruk i kaldt vær påvirkes batterikapasiteten (samme som hos mobiler), så her må man ta i betraktning at klokkene testes på vinteren med minusgrader. Begge klokkene testes med innstillingen 1 m/t på work mode i appen. I work mode finnes tre innstillinger, og forskjellen på disse er hvor hurtig klokken sjekker sin posisjon. Jo kortere intervall, dess raskere vil batteriet gå tomt for strøm. Jeg har altså valgt den innstillingen med hyppigst posisjonsoppdatering.

***

Gabriel tester Wonlex GW 300

21994_Wonlex_Wonlex_GW300_1

GW 3oo er en klokke for de minste barna. Legger seg godt rundt håndleddet og er i solid gummi. Den er også støv og sprutsikker. Man kan både ringe og sende talebeskjeder begge veier. GW 300 har WiFi og er således en oppgradering av Q 50.

GW 300 har følgende funksjoner (hentet fra nettsiden): 

 • LBS L1, 1575342mhz c/a kode                                                                                         Pris: 699 kr
 • GSM/GPRS bånd 850/900/1800/1900
 • WiFi modul
 • Mikro simkort
 • Alarm om klokke blir tatt av armen
 • Kan ringes med og sende talebeskjeder
 • Batteri: 400mah litium, standby tid 100 timer
 • Dimensjonene på klokken er: 31*52*11,8 mm
 • Blåtann 3.0 støtte
 • Skritteller, søvn-registrering, pedometer og elektronisk gjerde (geofence)
 • Egen foreldre-app (seTracker) til android og IOS
 • Det følger med USB ladekabel, klokke og manual

IMG_9378

Gabriels og vår helhetlige vurdering:

Gabriel har som sagt brukt GPS-klokke siden august. Han har prøvd to ulike modeller som kostet dobbelt så mye som den han nå tester – uten at vi har vært 100 % fornøyd. Gabriel falt pladask for denne spreke, grønne klokken, og den har virkelig svart til forventningene. Hans bruksområde er først å fremst det å kunne være lett tilgjengelig og sporbar på skoleveien. Med denne klokken har vi enkelt kunnet ringe hverandre begge veier, og lyden er bemerkelsesverdig god. Da jeg ringte han på bussen forleden (med normal bakgrunnsstøy) var lyden klar og fin. Vi har også fint kunnet sende tekstmeldinger til klokken via foreldre-appen. Klokken har i tillegg mulighet for å sende talebeskjeder begge veier, og også denne funksjonen var tilfredsstillende. Talebeskjeder sendes og mottas enkelt via foreldre-appen.

Dekningen har vi vært veldig fornøyde med. Klokken bytter selv mellom GPS, LBS og WiFi alt etter hva som er tilgjengelig for klokken å koble seg opp mot der og da. Det er en stor trygghet for meg å kunne følge med på at han kommer seg trygt frem og tilbake på skolen.

Designet på Gabriels klokke passer en 6-åring helt perfekt. Den sitter mye bedre på håndleddet hans enn de andre modellene han har prøvd, og den tåler mer bruk. Den virker robust og behagelig for et lite barn. Klokken har kun tre knapper og er enkel for barnet å manøvrere. Gabriel hadde ingen problemer med å forstå de ulike funksjonene.

Vi lader klokken annenhver kveld, og da er ladetiden på ca 2 timer.

Prisen på denne klokken er veldig god i forhold til hva den leverer. For kun 699 kr er Gabriel tilgjengelig, sporbar og han lærer seg digital klokke på en enkel måte. Dette mener jeg må være den beste klokken på markedet for de minste barna sett ut i fra pris, design og kvalitet. Hadde jeg visst om denne modellen i august, så hadde jeg kjøpt den med en gang!

IMG_9380

***

Sanne tester Wonlex GW 100

rett sanne klokke

GW 100 er en klokke for de litt større barna, men kan passe håndledd fra 3 år og oppover også. Den har berøringsskjerm og kul grafikk. Støv og sprutsikker. Denne varianten har mange funksjoner.

GW 100 har følgende funksjoner (hentet fra nettsiden):

 • Skjerm, 2,4 cm lcd                                                                                                               Pris: 890 kr
 • Oppløsning, MTK6261, 364mhz
 • GPS MTK3337, 22 kanals
 • AGPS klasse 12, lokaliseringstid 26 sekunder
 • LBS L1, 1575,42mhz c/a kodet
 • GSM,GPRS 850/900/1800/1900
 • WiFi possisjonering
 • Ny og oppdatert chip
 • Touch fargeskjerm
 • Bruker mikro sim-kort
 • Kan ringes til og fra, egen telefonliste på telefon som man setter opp i applikasjonen
 • Sende lyd-beskjeder til og fra klokken
 • Geo fence
 • Lavt batteri-alarm, kommer alarm i appen
 • Sjekke hvor klokken er
 • G-sensor, måler om barnet faller og slår seg
 • Batteri, 400mah litium, 100 timer standby
 • Blåtann 3.0
 • Pedometer, søvn registrering, skritteller og geo fence
 • Egen foreldre-app (seTracker) til android og IOS
 • Produktet er CE og ROHS sertifisert
 • Det følger med USB ladekabel, klokke og manual

IMG_9376

Sannes og vår helhetlige vurdering:

Sanne på 10 år har ikke hatt GPS-klokke før. Dessverre var ikke dette på markedet da hun startet på skolen. Hun fikk derfor mobil tidlig, men den ligger alltid i sekken på lydløs modus. Derfor er hun ofte utilgjengelig på tross av mobilen. Ikke gidder hun å ha den med seg når hun går ut heller. Gleden var derfor stor i hele familien da hun fikk teste en kul svart klokke med touch-skjerm.

Hennes bruksområde er tilgjengelighet og klokkefunksjon. Hun syns det er vanskelig å lære seg digital klokke, og siden hun er visuell av seg, hjelper det stort at hun har klokke på hånden hele tiden. Sannes klokke har god lyd, mottar fint tekstmeldinger og funksjonen med talebeskjeder funker som den skal.

Dekningen er like god som Gabriels modell. Jeg har observert at den kobler seg fint til både GPS, LBS og WiFi raskt uten problem.

Det som skiller Sanne sin GW 100 fra Gabriel sin GW 300 når det kommer til design, er utforming og fargeskjerm med touch. Sannes klokke manøvreres stort sett via touch-skjermen og den har den tøffeste grafikken. Hver gang hun trykker på klokken, popper det frem verdens kuleste lille ape! Denne klokkens utforming passer nok litt større barn da den ikke former seg like godt rundt håndleddet som Gabriels modell.

Vi lader klokken annenhver kveld, og da er ladetiden på ca 2 timer.

Prisen på klokken er 890 kr, og det får man mye klokke for. Denne har allerede blitt en “snakkis” i skolegården blant vennene hennes, og det er ikke uten grunn. Det finnes modeller på markedet som koster dobbelt så mye og som ikke matcher denne overhodet, slik jeg ser det. Denne minner om en mobil med sin touch-skjerm, og er et meget godt alternativ for de litt større barna. Mange spennende funksjoner gjør den attraktiv!

IMG_9372

Vi er utrolig fornøyde med begge modellene. De er godt tilpasset barnas alder, og de er nyttige hjelpemidler for oss i vår hverdag. Vi anbefaler varmt tveberg.no (Tveberg AS), og syns det er hyggelig å kunne fortelle dere om denne nettsiden.

Jeg er imponert over hvor gode disse klokkene er, så om dere vurderer å kjøpe en GPS-klokke til barna deres så vil jeg uten tvil anbefale disse to modellene.

Pris for alle – tilgjengelig for alle!

vinrod-underskrift2

Følg gjerne:

Tveberg AS på Facebook HER 

Louises lille verden på Facebook HER

Kommentarer

6 Comments:

 1. Skal tipse min kollega om denne posten, takk for bra tips!!!
  Avdelingholt/ Anja Holt recently posted…Elveveien og Tipo 00My Profile

  • Gjør det, Anja. Vi er superfornøyde. Det var vi ikke med de klokkene vi hadde til dobbelt av prisen! Spesielt Gabriel sin er robust og god altså. Har fått fler mails fra folk som lurer på ting og tang, og jeg gir min ærlige mening?

 2. Kan vi bruke kontantkort eller må vi ha abonnoment?

  • Vi har et sånt kontantkort. Man får det med i pakken. Der får man også passord og brukernavn til en egen side hos Telia hvor man kan fylle på med penger når det er tomt. Jeg fyller på veeeldig sjeldent.

 3. Må man gjøre noe spesielt for at barnet skal kunne ringe til andre? Jeg har lagt mitt nummer i kontakter og i telefonboken som nr. 1. Hvis jeg trykker på knappen som skal være familienummer 1 kommer det bare “error”, trykker jeg på knapp 2 kommer det telefonboken med en liste av de numre som ligger der og jeg kan bla imellom dem men jeg får ikke ringt ut til dem uansett hva jeg trykker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.